Ford – Stigla je nova Kuga

Veća, lepša i savremenija, to je u najkraćem nova Ford Kuga, jedan od Fordovih pionira kada je akcenat na hibridnoj tehnologiji u pitanju

Nova Kuga je od prethodnika duža za 89 milimetara, a šira za 44 milimetra, dok je međuosovinsko rastojanje povećano za 20 milimetara

Kod treće generacije modela Kuga poseban je akcenat na povećanju komfora. Iz Forda poručuju da je nova Kuga lider u klasi kada je komfor i prostranost zadnje klupe u pitanju, što je prvenstveno posledica povećanog međuosovinskog rastojanja. Zadnja klupa je čak pomična po dužini, tako da prljažnik može da se uveća za dodatnih 67 litara na račun prostora na zadnjoj klupi.

2019 FORD KUGA CHARGING

Dizajn karoserije je elegantan na prvom mestu, a kao i ostali modeli u gami, u ponudi su nivoi opreme Tiatnium, sportski ST line, kao i elegantni Vignale. Kokpit je mnogo toga pozajmio od novog modela Focus, što je jasno već na prvi pogled. Ipak, model Kuga će opciono imati i digitalizovane instrumente u formi ekrana dijagonale 12,3 inča. Standardni analogni instrumenti će da se nude u baznim verzijama.

2019 FORD KUGA COCKPIT

Najviše inovacija nova Kuga donosi na polju motora. Ukupno pet različitih vrsta pogona je dostupno, od kojih su čak tri hibridna. Baza je 1.5 turbo benzinski motor koji se nudi u verzijama od 119 i 148 konjskih snaga. Dizel staruje sa 1.5 agregatom od 119 konjskih snaga i dizelom od dva litra i 178 konja. Prvi hibrid kombinuje laku hibridnu tehnologiju sa dizel motorom od 148 konjskih snaga i on nema mogućnost vožnje u električnom modu. Druga opcija je hibrid sa 2.5 benzinskim motorom, a to je već standardni hibrid koji omogućava da se kraće deonice prevezu u elektro modu. Treća opcija je „plag in“ hibridsa istim benzinskim agregatom od 2,5 litara, koji raspolaže sa 223 konjske snage.

2019 FORD KUGA CHARGING CLOSE UP

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste