Mazda – CX-30 spreman za višeboj

Na Salonu automobila u Ženevi, Mazda je predstavila model CX-30, atraktivni kompaktni krosover, koji će se smestiti između etabliranih modela CX-3 i CX-5

U Mazdi ističu da je kod modela CX-30 akcenat na sportskom šarmu, a mnogo toga ovaj kompaktni krosover deli sa novom verzijom modela Mazda3

Svaka sličnost sa modelom Mazda3 je očigledna i namerna. To se prvenstveno odnosi na dizajn koji obiluje neobičnim zaobljenim linijama, čemu su dodati predimenzionisani mat crni lukovi oko točkova, što ovom modelu daje robustan izgled. Na ostale modele i Mazdinu dizajnersku filozofiju podsećaju i male staklene površine, kao i atraktivna maska hladnjaka.

13 Mazda CX 30

Karoserija ima dužinu 4.395 milimetara, što je svrstava u segment koji može da konkuriše i broj većim, ali i broj manjim modelima. Na nišanu modela CX-30 se očigledno nalaze i automobili jao što je Nissan Yuke, ali i veći Qashqai. Prtljažnik zapremine 430 litara je dovoljan i da podmiri potrebe manjih porodica. Kokpit većini Mazdinih dosadašnjih korisnika neće predstavljati nepoznanicu, a osveženje je videti i „prave“ analogne instrumente.

18 Mazda CX 30

Mazda CX-30 nasleđuje sve sisteme koje poseduju i drugi modeli, tako da je tu G-Vectoring da poboljša vozne karakteristike, dok se u ponudi opciono nalazi i pogon na sva četiri točka. Snaga dolazi od proverenih Mazdinih benzinskih i dizel motora, s tim da je ponuda benzinskih verzija oplemenjena 24-voltnim lakim hibridnim sistemom, koji uz pomoć elektromotora u gradskim uslovima poboljšava performanse i snižava potrošnju.

11 Mazda CX 30

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste