Audi – Predstavjen električni Q4 e-tron

Iako je tek studija, Audi Q4 e-tron jasno pokazuje u kom pravcu će da se u budućnosti razvija popularna SUV klasa, a serijska verzija je najavljena već za sledeću godinu

Novi Audi Q4 e-tron predstavlja koncept potpuno električnog krosovera sa autonomijom većom od 450 kilometara

Podrazumeva se da je električni pogon kod Audija iskorišćen na najbolji mogući način, jer dva elektromotora ovom modelu obezbeđuju pogon na sva četiri točka. Ta dva elektromotora daju ukupni potencijal od 225 kilovata, što je tačno 306 konjskih snaga. Zahvaljujući ovakvom pogonu Audi Q4 e-tron do sto kilometara na čas stiže za samo 6,3 sekunde i nepunih 180 kilometara na čas maksimalne brzine. Odličan rezultat, ako se uzme u obzir da je Audi Q4 e-tron električni krosover ukupne dužine 4.590 milimetara, opremljen baterijom koja sa pratećim sistemima povećava masu vozila za 510 kilograma.

ShowcarG19 (4)

Baterija je velikog kapaciteta, tako da zauzima kompletan pod vozila između osovina, a sposobna je da obezbedi autonomiju od 450 kilometara. Po rečima Audi stručnjaka, model Q4 e-tron predstavlja probno vozilo, jer ovaj električni pogon će se koristiti u velikom broju drugih serijskih automobila. Ono što će svakako doprineti konkurentnosti u realnim uslovima je to što sistem obezbeđuje da baterija vrati 80 odsto kapaciteta posle samo pola sata dopunjavanja.

ShowcarG19 (9)

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste