Jaguar – Ulepšan i poboljšan XE

Redizajnirani Jaguar XE donosi brojna estetska poboljšanja, tu su i tehničke inovacije, a posebna pažnja je posvećena daljem unapređenju premijum imidža

Ponuda motora podrazumave dva benzinska agregata P250 i P300, a u pitanju je dvolitarski benzinski agregat sa turbinom u verzijama od 247 i 296 konjskih snaga

Jaguarova limuzina je prisutna četiri godine na tržištu, ali njen dizajn nije zahtevao mnogo poboljšanja kako bi ostao aktueelan i u trendu. Primetne su izmene na svetlosnim grupama i dnevnim LED svetlima, preoblikovani su otvori za protok vazduha, a nova je i tradicionalna Jaguarova retro maska hladnjaka. Naravno, tu je i nova paleta boja, kao i potpuno nov dizajn aluminijumskih točkova.

Jag XE 20MY Caldera Red HSE RDynamic Rear 3 4 260219 1

Kada je enterijer u pitanju, novi XE je mnogo toga pozajmio od novijeg I-PACE-a. Iz ovog savremenog krosovera je preuzet upravljač, kao i veoma atraktivna digitalizovana tabla sa instrumentima. Pored ovih detalja tu je i veliki 10,2-inčni displej na centralnoj konzoli, kao i dodatni ekran u dnu sa dodatnim manuelnim komandama klimatizacije.

Jag XE 20MY Location Interior 260219 027 GLHD 1

Ponuda motora podrazumave dva benzinska agregata P250 i P300, a u pitanju je dvolitarski benzinski agregat sa turbinom u verzijama od 247 i 296 konjskih snaga. Tu je i dvolitarski dizel motor od 178 konjskih snaga. Svi motori snagu prenose preko osmostepene automatske transmisije. Najavljeno je da će tokom ove godine biti predstavljene i hibridne verzije modela XE.

Jag XE 20MY Caldera Red HSE RDynamic Front 260219 1

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste