Ford – Predstavljen novi Modeo

Na Salonu automobila u Briselu, Ford je promovisao redizajnirani Mondeo. Tu je nov dizajn, novi sistemi asistencije, poboljšani dizel motori, kao i hibridna verzija

Potpuno novi dizel motor raspolaže sa dva litra radne zapremine, a nudi se u verzijama od 148 ili 187 konjskih snaga

Kada je dizajn u pitanju, novi Ford Modeo nije pretrpeo prevelike modifikacije. Po ugledu na modele Focus i Fiesa, i novi mondeo sada ima potpuno drugačiji prednji deo i dizajn maske hladnjaka, zavisno od nivoa opremljenosti. Tako ST-Line modeli imaju sportski imidž, Titanijum je elegantniji, dok Vignale verzije potenciraju premijum imidž. Tu je naravno i novapaleta boja i nov dizajn aluminijumskih točkova, za kompletno izmenjen izgled.

2019FordMondeo Hybrid 06

Izmene su vidljive i u kabini. Sve verzije sa automatskim menjačima su dobile novi rotacioni prekidač za rukovanje transmisijom. Time je oslobođen dodatni prostor za bolji raspored komandi, a iz Forda poručuju da novi Mondeo ima i poboljšan kvalitet materijala. Tu je i novi tempomat koji pored komfora obezbeđuje i sigurnost, jer je samostalno u mogućnosti da u potpunosti zaustavi i pokrene vozilo.

2019FordMondeo Hybrid 015

Najinteresantniji pogon je novi dvolitarski dizel motor u verzijma od 148 i 187 konjskih snaga, koji se nudi i u verziji sa pogonom na sva četiri točka. Turbo benzinski agregat od 1,5 litara radne zapremine i 163 konjske snage se i dalje nalazi u ponudi. Karavan odnosno Estate verzija će da se nudi u hibridnoj verziji, a pokreću je dvolitarski benzinski i elektromotor ukupne snage od 184 konja. Ovaj hibrid će biti u mogućnosti da kraće relacije prelazi u isključivo električnom modu.

2019FordMondeo Hybrid 05

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste