BMW – Veliki redizajn za Seriju sedam

BMW Serija sedam je predstavljena u novom ruhu. U pitanju ne nešto između velikog redizajna i novog modela, a sličnost sa modelom X7 je očigledna

Pored vizulenih izmena tu je i pregršt tehničkih inovacija, tako da ovaj novitet sa pravom može da se nazove potpuno novom Serijom sedam

P90333062 highRes the new bmw 7 series

U paketu sa modifikacijom game i novom podelom uloga, BMW je predstavio novu Seriju sedam. U pitanju je ili novi model ili veliki redizajn, a izmene su očigledne već na prvi pogled. I pored obilja konkretnih inovacija, sve se nekako vrti oko nove prednjedvodelne maske, koja je sada ogromnih dimenzija. Ona zalazi duboko u poklopac motora, a nove uže svetlosne grupe kao da su modifikovane da se veličina maske dodatno naglasi.

P90333068 highRes the new bmw 7 series

Što se kabine tiče, tu je 10.25 inčni ikran na centralnoj konzoli, dok se ispred upravljača nalazi displej od 12.3 inča, koji na efektan način menja klasične instrumente. Od inovacija tu su novi materijali, nove drvene aplikacije, a kupac ima na raspolaganju više opcionala kada je uređenje kabine u pitanju. Serija sedam možda na najbolji način prezentuje BMW-ovo znalačko kombinovanje savremenog i klasičnog.

P90333080 highRes the new bmw 7 series 

Ponuda motora je bogata. Top verziju pokreće V12 agregat od 6,6 litara radne zapremine koji obezbeđuje neverovatno ubrzanje do stotke za 3,8 sekundi. V8 motor od 4,4 litra je detaljno modifikovan. Ima dodatnih 79 konskih snaga, za ukupni potencijal od 523 konjske snage. Hibridna verzija nosi oznaki 745e, a kod nje je četvorocilindrični benzinski motor zamenjen rednim turbo šestocilindrašem i električnim pogonom visokog napona. Hibrid raspolaže potencijalom od 389 konjskih snaga i ima autonomiju u električnom modu od 54 kilometra. Tu je i trolitarski dizel motor koji pokreće modele sa oznakama 730d, 740d i 750d.

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste