Toyota – Nova Supra najzad i zvanično

Toyota je promovisala potpuno novi model GS Supra. Oznaka GR upućuje da je obaj automobil razvijalo GAZOO Racing odeljenje

Toyota GR Supra se na hvali brojevima, ali kod ovog automobila je apsolutno sve podređeno užitku u vožnji

Potpuno nova GR Supra, peta generacija Toyotinog legendarnog sportskog automobila i prvi globalni GR model proizveden od strane TOYOTA GAZOO Racinga, predstavljena je na Salonu automobila u Detroitu. Nova Toyota GR Supra kreirana je, po rečima Toyota inženjera, kao sportski automobil u njegovom najčistijem obliku, bez kompromisa koji bi umanjili užitak vožnje. Glavni inženjer Tetsuya Tada držao se klasične koncepcije s napred postavljenim, rednim šestocilindričnim motorom koji pokreće zadnje točkove, oslanjajući se na nasleđe prethodnih generacija Toyote Supre i jedinstvenog sportskog modela 2000GT.

toyota supra red studio

Trolitarski motor ima dvostruki turbo punjač i isporučuje 340 KS i 500 Nm obrtnog momenta. U pitanju je redni šestocilindraš koji je uzdužno postavljen, a preko osmostepene automatike pokreće zadnju osovinu.TOYOTA GAZOO Racing odigrao je značajnu ulogu u unapređenju performansi novog sportskog vozila, intenzivno radeći na slavnoj stazi Nurburgring Nordschleife i okolnim putevima u Nemačkoj.Sve verzije Toyote GR Supre namenjene evropskom tržištu biće opremljene aktivnim diferencijalom sa zaključavanjem od nule do sto odsto.

toyota supra inside

Vozačevo okruženje u novoj Toyoti GR Supri spaja tradicionalne elemente sa modernim i funkcionalnim. Sve glavne komande su usko grupisane za brzo i jednostavno rukovanje, a „Head-up“ displej, merači i ručice za promenu stepena prenosa pozicionirani su direktno ispred vozača, s dodatnim prekidačima koji se nalaze na trokrakom upravljaču. Dakle, sve je podrađeno uživanju u vožnji.

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste