Porsche – Novi 911 skinuo krov

Zima nije bila smetnja da novi Porsche 911 spusti krov i uživanje u vožnji podigne na jedan potpuno drugi nivo. Predstavljen je novi Porsche 911 Cabriolet

Novi Porsche 911 Cabriolet opremljen je platnenim krovom koji se sklapa za samo 12 sekundi, do brzine od 50 kilometara na čas

Novi Porsche 911 je predstavljen nedavno, tokom novembta na Salonu automobila u Los Anđelesu, ali već je predstavljena njegova kabriolet verzija. Novi krov je od platna, ali je tehnički veoma usavršen, tako da može da se nosi sa performansama nove 911-ice. Zadnji prozor je izrađen od stakla, a unutar konstrukcije se nalaze posebna ojačanja od magnezijuma koja sprečavaju da platno izgubi formu ili počne da se naduvava pri visokim brzinama.

04 6

Slično kao i kupe i novi 911 Cabriolet je značajno modifikovan u odnosu na prethodnika. Karoserija je šira za čak 45 milimetara, na prednjoj osovini su točkovi prečnika 20 inča, dok su zadnji broj veći. Naravno, tu su u prednja matrix LED svetla, kao i LED linija koja se proteže celom širinom karoserije u zadnjem delu, što je zaštitini znak nove generacije popularnog modela, koja ima internu oznaki 992.

05 6

Za sada se pominju dve verzije, Carrera S Cabriolet i Carrera 4S Cabriolet. Oba modela pokreće šestocilindarski trolitarski turbo bokser motor od 444 konjske snage i 530 njutnmetara obrtnog momenta. Kod 4S modela snaga se prenosi preko sva četiri točka, a oba modela su standardno opremljena osmostepenom automatikom sa dvostrukim kvačilom. Model sa zadnjim pogonom do sto kilometara na čas stiže za 3,9 sekundi, dok je 4S za jednu desetinku brži.

01 6
02 6

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste