Mercedes – Restilizovan AMG GT

Novi Mercedes AMG GT odlikuju brojne estetske i tehničke modifikacije, a mnogi elementi su pozajmlenji od modela AMG GT sa četvora vrata

Novi AMG Dynamics sistem omogućava vozaču da podešava nivo intervencije aktivnih sistema bezbednosti, a dostupni modovi su Basic, Advanced, Master i Pro

Kako bi što bolje konkurisao novoj 911-ici, Mercedes je predstavio kompletnu ergelu modela AMG GT. Standardni GT raspolaže sa 469 konjskih snaga, GT S sa 515 konja, tu je GT C sa 549 konjskih snaga, a vrh ponude je GT R sa 577 konjskih snaga. Sve navedene verzije, izuzev modela GT R, su dostupne i u Roadster verzijama.

18C0640 006

U kabini je dostupan najnoviji Mercedesov multimedijalni sistem sa ekranom od 10,25 inča, a instrumente menja poznati monitor dijagonale 12,3 inča. Sa modela AMG GT sa četvora vrata je preuzet supermoderni upravljač koji takođe ima male displeje, što povećava broj dostupnih funkcija. Spolja je vidljiva nova grafika LED dnevnih svetala, kao i nova poziciona svetla pozadi.

18C0640 007

Jedna od velikih zamerki je i to što najsnažniji GT R pored prelepog centralnog izduva dobija još dva u uglovima, ali koji nisu pravi izduvi, već samo maske. U ovoj klasi, nedopustivo. Tu je i novi AMG Dynamics sistem koji omogućava vozaču da podešava nivo intervencije aktivnih sistema bezbednosti, a dostupni modovi su Basic, Advanced, Master i Pro. Dakle, za svaki vozački nivo ponešto.

18C0639 002

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste