Porsche – Predstavljen novi 911

Novi Porsche 911 je veći i širi od prethodnika, ima nove turbo motore, a po prvi put je konstruisan tako da je prilagođen elektrifikaciji

Za sada su dostavljeni podaci za verziju Carrera S. Nju pokreće poznati trolitarski turbo bokser, ali ovaj put on raspolaže sa 444 konjske snage i 550 njutnmetara

Potpuno novi Porsche 911, sa internom iznakom 992, predstavljen je na Salonu automobila u Los Anđelesu. Novitet je duži, širi, ali i viši od odlazećeg modela, a tehnički je prilagođen elektrifikaciji, koja će se najverovatnije i desti tokom životnog veka modela 992. O promeni dimenzija najviše svedoči podatak da je trag prednjih točkova povećan za 45 milimetara.

novi porsche 911 7

Za sada su dostavljeni podaci za verziju Carrera S. Nju pokreće poznati trolitarski turbo bokser, ali ovaj put on raspolaže sa 444 konjske snage i 550 njutnmetara obrtnog momenta, što je 30 konja i 50 njutnmetara više nego kod prethodnika. Na samom startu Carrera S je opremljena osmostepenom PDK automatikom, ali će sledeće godine biti predstavljena i manuelna transmisija.

novi porsche 911 5

Standardna Carrera S sa ovim pogonom do stotke stiže za 3,7 sekundi, dok je model 4S sa pogonom na sva četiri točka za jednu desetinku brži. Sa opcionim Sports Chrono Package sistemom, koji spušta karoseriju za 20 milimetara, ali kriguje i rad motora i menjača, moguće je ubrzanje „oboriti“ za još dve desetinke.

novi porsche 911 3

Kabina je takođe pretrpela izmene. Ispred upravljača se sada digitalizovana tabla sa instrumentima, gde je samo centralni obrtomer analognog tipa, dok su svi ostali „instrumenti“ zapravo odlično grafički rešeni displeji. Ovo rešenje umnogome olakšava personalizaciju i daje vozaču više mogućnosti. Na vrhu centralne konzole je veliki ekran osetljiv na dodor. Na centralnom tunelu se nalazi neobično stilizovana ručica PDK transmisije, koja pomalo podseća na električne aparate za brijanje. Sasvim smo sigurni da, i pored toga, odlično radi.

novi porsche 911 6

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste