Range Rover – Novi Evoque je stigao

Novi Range Rover Evoque ne odstupa mnogo od onoga što je zacrtano prvom generacijom. Osnovni koncept i dizajn su unapređeni, ali ne i radikalno izmenjeni

Range Rover Evoque i sa dizajnerske tačke gledišta, ali i kada je uređenje enterijera u pitanju, neke elemente preuzima od većeg modela Velar

Klasa kompaktnih premijum krosovera je postala bogatija za jedan od najkonkurentnijih i najatraktivnijih modela, novi Range Rover Evoque. Prodatih 750.000 primaraka prve generacije bili su jasan pokazatelj da ne treba mnogo toga menjati. Novi model vizuelno nije radikalno izmenjen u odnosu na prethodnika. Sportska forma karoserije sa malim zastakljenim površinama je zadržana, takođe ni detalji nisu drastično preoblikovani, a očigledno je da mnogo toga novi Evoque deli sa većim modelom Velar, kao što su kvake utopljene u karoseriju. I pored sporskog dizajna, novi Evoque se ne odriče sportskih karakteristika u potpunosti, a u stanju je da savlada vodenu prepreku dubine 600 milimetara.

RR EVQ 20MY Studio S44 221118 02

Uređenje kokpita je takođe izvedeno po ugledu na Velar. Tu je sistem komandovanja sa dva velika ekrana osetljiva na dodir, što je rešenje koje se pokazalo i kao atraktivno, ali što je najvažnije i praktično. Novi Evoque će u odnosu na prethodnika ponuditi više prostora u kabini, što će se svakako dopasti porodičnim vozačima. Prtljažnik ima zapreminu od 591 litra.

RR EVQ 20MY Studio S44 221118 03

Ponuda motora je bogata. Benzinski četvorocilindraši rasolažu sa 197, 247 i 296 konjskih snaga, dok su u ponudi i dizeli od 148, 178 i 237 konjskih snaga. U narednih godinu dana biće ponuđena i slabija trocilindarska benzinska verzija, koja će se nuditi i u kombinaciji sa hibridnim pogonom.

RR EVQ 20MY Interior Deep Garnet ND 221118 01

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste