BMW – Serija osam u toplesu

Dok brojmo dane do prvih pahulja, BMW je odlučio da prodstavi seriju osam u kabriolet verziji

Potpuno nova BMW serija osam u Convertible verziji je veoma elegantna, a pripadnost visokom staležu kabriolet modela se ogleda u platnenom sklopivom krovu

BMW 8 Series Convertible je predstavljen. Iznenađenja nema mnogo. Kao što se i očekivalo, ovaj kabriolet visoke klase ima meki sklopivi krov, koji se izrađuje u crnoj boji, dok se opciono nudi Anthracite srebrna boja. Za otvaranje i zatvaranje je zadužen novi bešumni mehanizam, koji taj posao obavlja za 15 sekundi, do brzine od 50 kilometara na čas. Podrazumeva se da ova krovna konstrukcija ima najsavremenije zvučno i termalno izolujuće materijale, pa se ponašanje u vožnji pri umerenim brzinama ne razlikuje od klasične kupe verzije.

bmw 8 convertible 2

Ovaj ekskluzivni model se za sada nudi u dve opcije motorizacije. Model BMW M850i xDrive Convertible pokreće V8 benzinac od 4,4 litra radne zapremine i 530 konjskih snaga. Ovaj motor obezbeđuje ubrzanje do sto kilometara na čas za 3,9 sekundi. Dugu verziju sa oznakom 840d xDrive Convertible pokreće redni trolitarski šestocilindrični dizel od 320 konjskih snaga. Sa ovim motorom osmica do stotke stiže za 5,2 sekunde, dok obe verzije imaju maksimalnu brzinu limitiranu na 250 kilometara na čas.

bmw 8 convertible 3
bmw 8 convertible 4

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste