McLaren – Speedtail pomera granice

McLaren Speedtail se svakim detaljem uklapa u ono što se danas smatra klasom hiperautomobila

Pored performansi, cene i snage, ekskluzivnosti će svakako doprineti o činjenica da će McLaren Speedtail biti proizveden u svega 106 primeraka

Od svih 106 primeraka modela McLaren Speedtail, koliko je najavljeno da će biti proizvedeno, svi su već obezbedili kupce koji strpljivo čekaju na isporuku. Cena od 1,75 miliona britanskih funti po svakom primerku očigledno nije bila nikakva prepreka, a čini se kao da britanskom proizvođaču za dobar marketing više nisu neophodni ni uspesi u Formuli jedan. Ako ne zbog performasi, onda su model Speedtail već proglasili za naslednika modela F1 zbog centralno smeštenog vozačevog sedišta u kokpitu. Pored vozača tu je prostor za još dva putnika.

McLaren Speedtail 07 P

Oblik ove 5,2 metra duge karoserije od kompozitnih materijala je ekstremno aerodinamičan, a i ime Speed tail potiče od karakterističnog profila. On je oblikovan po ugledu na kapljicu vode u padu, koja je jedan od najaerodinamičnijih oblika u prirodi. Speedtail je sa maksimalnom brzinom od 403 kilometra na čas najbrži McLaren u istoriji. Za pogon je zadužen hibridni pogon izgrađen oko McLaren V8 biturbo motora od četiri litra radne zapremine. Ukupni potencijal od 1050 konksih snaga obezbeđuje ubrzanje do 300 kilometara na čas za samo 12,8 sekundi. A da li će Speedtail biti dostojan naslednik legende, modela F1? Hoće, ako bude brz i na stazi, a ne samo na pravcu.

McLaren Speedtail 10

McLaren Speedtail 04 P

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste