Volkswagen – Proširena SUV ponuda

Volkswagen T-Cross je u ovom trenutku najmanji i najkompaktniji SUV model u ponudi proizvođača iz Volfsburga

Dužinom od 4,11 metara i sa međuosovinskim rastojanjem od 2,56 metara, Volksvagen T-Cross se savršeno uklapa u profil gradskih SUV i krosover automobila

Ukupnom dužinom od 4.110 milimetara Volkswagen T-Cross je kompaktniji od do sada najmanjeg SUV modela T-Roc. I pored skromnih gabarita, Volkswagen T-Cross nudi prilično prostran i funkcionalan enterijer. Zadnja klupa je pomična po dužini 14 centimetara, tako da je moguće na račun prostora za putnike u drugom redu menjati zapreminu prtljažnika od minimalnih 385 litara, do sasvim solidnih 455 litara. Obaranjem zadnje klupe kreira se potpuno ravna utovarna površina, a korisna zapremina tada iznosi 1.281 litar.

Volkswagen T Cross, October 2018 9

U ponudi su četiri motora, tri benzinska i jedan dizel. Osnovu čini 1.0 turbo trocilindraš u verzijama od 95 ili 115 konjskih snaga, dok najsnažniju benzinsku verziju pokreće 1.8 TSI od 150 konjskih snaga. Od dizela tu je poznati 1.6 TDI koji razvija 95 konjskih snaga. Od sistema aktivne bezbednosti tu su aktivno kočenje u gradskim uslovima, T-Cross samostalno „pazi“ i na pešake, a sistemi za upozorenje na vozila u mrtvim uglovima i upozorenje o napuštanju trake u ovoj klasi više nisu iznenađenje. Volkswagen T-Cross će se za evropsko tržište proizvoditi u pogonima u Španiji.

Volkswagen T Cross, October 2018 24
Volkswagen T Cross, October 2018 15

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste