BMW – X7 zvanično predstavljen

Detaljne specifikacije i izgled modela BMW X7 sada su poznate. Novi BMW X7 mnogo toga, u tehničkom planu, deli sa prestižnim Rolls Royce Cullinan-om

Karoserija ima ukupnu dužinu od 5.151 milimetar, dok je širina čak 2.218 milimetara, što garantuje bogatu ponudu prostora u kabini

Izgled BMW-a X7 više nije tajna. Najveći SUV model nemačkog proizvođača je stilizovan po ugledu na studiju Vision iNEXT predstavljenu na Salonu automobila u Parizu, ali je ipak daleko više prilagođen serijskoj proizvodnji. Kako i dolikuje velikom SUV modelu, dizajn je ozbiljan, ne dodvorava se mladim vozačima, kojima su namenjeni neki potpuno drugi modeli u bogatoj BMW ponudi. Novi BMW X7 će biti lako prepoznati po uskim prednjim svetlosnim grupama koje prave kontrast velikoj maski hladnjaka. Zadnji deo karoserije odmeren i elegantan, a očigledno je po obliku karoserije da je prostranost u trećem redu sedišta bila važnija od sportske bočne linije.

P90327218 highRes the first ever bmw x

Karoserija ima ukupnu dužinu od 5.151 milimetar, dok je širina čak 2.218 milimetara, što garantuje bogatu ponudu prostora u kabini. I pored primene najsavremenijih materijala, novi BMW X7, u najlaganijoj verziji, ima ukupnu masu od čak 2,4 tone. Točkovi mere i do 22 inča, a LED tehnologija je deo standardne opreme. Već su poznati i motori. Svakako će biti popularan trolitarski dizel od 262 konjske snage, a bogata je i ponuda benzinskih agregata. Tu su šestocilindraši od 335 i 395 konjskih snaga, a najavljen je i V8 od 456 konja, koji se neće nuditi u Evropi.

P90327229 highRes the first ever bmw x

Iako je bilo najavljeno, BMW je na zvaničnoj premijeri demantovao promociju „plag in“ hibrida, ali on nije potpuno isključen, ukoliko za takvim modelom tržište bude pokazalo interesovanje. Novi BMW X7 će da se nudi i kao sedmosed, a opcija je i luksuznija verzija sa šest sedišta, gde srednji red umesto klupe sa tri mesta, ima dva odvojena sedišta sa velikom naslonom za ruke u sredini. U verziji kada je podignuto svih sedam sedišta, prtljažnik raspolaže sa 326 litara zapremine, a u verziji petoseda putnicima je na raspolaganju 725 litara korisnog prostora.

P90327249 highRes the first ever bmw x

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste