BMW – Uskoro stiže X7

BMW X7 broji dane do zvanične prezentacije. Za sada je objavljen samo jedan tizer i nekoliko fotografija iz proizvodnje i sa testiranja. Podaci kao što su cena i performanse stižu kasnije

Novitet na prvi pogled deli mnogo dizajnerskih elemenata sa studijom Vision iNEXT viđenom nedavno u Parizu. To se odnosi na veliku masku hladnjaka, ali čini se da su linije kod serijske verzije ipak malo svedenije

Ako je neko pomislio da današnja automobilska industrija funcioniše tako što će potpuno novu SUV platformu da koristi samo Rolls Royce Cullinan, prevario se. Uskoro stiže BMW X7. Novitet iz Minhena će biti pozicioniran izgleda daleko iznad modela X5, a prve nezvanične najave upućuju na to da u BMW-u planiraju da novi X7 cenovno bude iznad modela koji su mu očekivano rivali, kao što je Mercedes GLC i Range Rover. Ali, to su za sada samo nagađanja. Ono što je za sada poznato je dizajn ovog modela, bar njogov prednji deo.

bmw x7 4

Novitet na prvi pogled deli mnogo dizajnerskih elemenata sa studijom Vision iNEXT viđenom nedavno u Parizu. To se odnosi na veliku masku hladnjaka, ali čini se da su linije kod serijske verzije ipak malo svedenije i primerenije masovnoj proizvodnji. Takođe i BMW-ove fotografije sa proizvodne linije u američkim pogonima gde se novi X7 sklapa, mogu da nagoveste da serijska verzija neće imati preterano futuristički izgled.

bmw x7 1

BMW X7 koristi modifikovanu platformu serije sedam, a koja je namenjena i za supersuv model Rolls Royce Cullinan. Prostrana kabina će nuditi tri reda sedišta za sedam putnika, ali biće dostupan i petosed, sa prtljažnikom veće zapremine. Klasične instrumente menja monitor, a „tač skrin“ komande će biti dostupne i putnicima na zadnjoj klupi, tako da će oni, na primer, moći da ukucavaju adresu u navigacioni uređaj. Veoma praktično. Za sada je poznato i to da će BMW X7 da se proizvodi u „plag in“ hibridnoj verziji, sa mogućnošću vožnje samo u električnom modu.

bmw x7 3

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste