Toyota – Stiže novi RAV4

Peta generacija kompaktnog SUV modela RAV4 ugledala je svetla reflektora na Salonu automobila u Parizu

Potpuno nova platforma obezbeđuje niže težište, što garantuje poboljšane vozne karakteristike, ali ne po cenu sposobnosti van asfalta

Nova platforma na kojoj je bazirana peta generacija modela Toyota RAV4 pored nižeg težišta obezbeđuje u mnogo veću čvrstinu, konkretno za 57 procenata u odnosu na odlazeći model, što takođe poboljšava vozne karakteristike, ali na prvom mestu pasivnu bezbednost. Sve komponente, kod kojih je to bilo moguće, smeštene su niže, a rezervoar za gorivo se našao ispred zadnje osovine, takoreći u centru vozila. Sve ove intervencije garantuju da nova Toyota RAV4 bude mnogo upravljivija i zabavnija za vožnju.

2019 rav4 hybrid 02

Toyota za sada u prvi plan ističe hibridni pogon. U pitanju je kombinacija benzinskog agregata od 2,5 litara radne zapremine koji u kombinaciji sa elektromotorom obezbeđuje maksimalne 222 konjske snage, što je poboljšanje u poređenju sa 197 konja kod prethodnika. Ovaj pogon obezbeđuje agilne vozne karakteristike, a ubrzanje do sto kilometara na čas traje 8,1 sekundu. Pogon je na sva četiri točka, s tim da zadnju osovinu pokreće elektromotor, tako da automobil ima idealnu kontrolu raspodele obrtnog momenta.

2019 rav4 hybrid 03

Novi RAV4 se ne odriče terenskih sposobnosti. Upravo električni 4x4 pogon je iskorišćen da se automobil opremi Trail modom vožnje, koji se aktivira prekidačem, a obezbeđuje savršenu trakciju i raspodelu pogona u najzahtevnijim uslovima. Kao deo standardne opreme se najavljuje bežično punjenje mobilnih telefona, kao i čak pet USB konektora u kabini, tako da je nova Toyota RAV4 u potpunosti spremna za izazove novog vremena.

2019 rav4 hybrid 04
2019 rav4 hybrid 05

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste