Mercedes – Nova B klasa

Treću generaciju Mercedesovog kompaktnog MPV modela, B klase, odlikuje donekle dinamičniji dizajn, ali ne na račun praktičnosti

Današnja B klasa je po gabaritima mnogo sličnija A klasi, nego pre desetak godina, s tim da ima višu liniju krova i za 30 milimetara veće međuosovinsko rastojanje

Iako klasa monovolumena polako odumire, u ponudi Mrecedesa još ima prostora za jedan takav model. Na Salonu automobila u Parizu, nemački proizvođač je predstavio treću generaciju popularne B klase. Ovaj premijum MPV model je u najnovijem izdanju dobio nešto dinamičniji izgled, što se ogleda u opadajućoj liniji krova u zadnjem delu, ali koliko za sada može da se proceni, ove dizajnerske intervencije se neće negativno odraziti na praktičnost.

mercedes B klasa 3

Današnja B klasa je po gabaritima mnogo sličnija A klasi, nego pre desetak godina, s tim da ima višu liniju krova i za 30 milimetara veće međuosovinsko rastojanje, što će sve doprineti poboljšanoj ponudi prostora u kabini. Iz Mercedesa najavljuju da će tokom 2019. godine biti predstavljena i verzija sa kliznom zadnjom klupom. To će još više doprineti praktičnosti i fleksibilnosti, pa će zapremina prtljažnika moći da varira od 455 do 705 litara.

mercedes B klasa 4

Uređenje kokpita je preuzeto iz A klase, što podrazumeva oslanjanje na digitalnu tehnologiju, a ne analogne instrumente. Na samom početku prodaje za pogon su zadužena dva benzinska i jedan dizel motor. Benzinske verzije pokreće novi 1.3 turbo agregat koji koriste i Renault modeli, a koji se nudi u verzijama od 134 i 161 konjske snage. Od dizela tu je 1.5 od 114 konjskih snaga, kao i novi dvolitraš od 148 konja.

mercedes B klasa

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste