Hyndai – N gama se širi

Posle standardne verzije modela i30, red je došao i na njegovu Fastback verziju da dobije sportsku oznaku N

Za pogon je zadužen dvolitarski turbo benzinski četvorocilindraš u verzijama od 250 ili čak 275 konjskih snaga kod N Performance verzije

Fasback verzija Hyundai modela i30 bila je možda još pogodnija za preradu u sportsku N verziju, od klasičnog hečbeka. Sportska silueta zadnjeg dela karoserije se savršeno uklopila sa novim detaljima. Hyundai i30 Fastback N će se od standardnih verzija razlikovati po agresivnijem prednjem delu, sa naglašenim otvorima za vazduh i atraktivnom crvenom linijom, a isto važi i za zadnji deo karoserije, koji je dodatno ukrašen i sa dvostrukim završetkom izduvnog sistema.

All New Hyundai i30 Fastback N 3

Pogon obezbeđuje poznati dvolitarski turbo benzinski motor. U standardnoj N verziji on raspolaže sa 250 konjskih snaga, a u ponudi se nalazi i N Performance verzija sa čak 275 konjskih snaga. Interesantno, oba agregata imaju identičan obrtni moment od 353 njutnmetra, a obezbeđuju i identičnu maksimalnu brzinu od 250 kilometara na čas. Podatak o ubrzanju, ipak, mora da se razlikuje. Sandardna verzija do sto kilometara na čas ubrzava za 6,4 sekunde, dok je N Performance verziji dovoljna 6,1 sekunda.

All New Hyundai i30 Fastback N Interior 6

Izmene u odnosu na standadni Hyundai i30 Fastback su jasno vidljive i u kabini. Nova su sportska sedišta sa N amblemom na naslonima, nožne komande su izrađene od aluminijuma, a rubovi oko otvora za ventilaciju imaju atraktivnu crvenu liniju. Na centralnoj konzoli se nalazi osmoinčni monitor koji, podrazumeva se, podržava Apple Car Play i Android Auto aplikacije, tako da je omogućeno povezivanje sa mobilnim uređajima. Pored standardnih sistema, multimedija kod N verzije nudi i opcije sportskih podešavanje, kao što je setovanje rada motora i izduvnog sistema.

All New Hyundai i30 Fastback N Interior 1

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste