Peugeot –Oživljena legenda

Promocijom studije e-LEGEND, Peugeot podseća na veoma popularni model 504 coupe, ali promoviše i nove tehnologije

Da li je iko očekivao drugačiji pogon od električnog? Snaga se prenosi na sva četiri točka, a vozaču se na raspolaganju nalazi potencijal od 456 konjskih snaga

Za Salon automobila u Parizu Peugeot je pripremio studijski model e-LEGEND, koji je dizajniran u retro stilu, a osnovna smernica bio je očigledno model 504 coupe. Iako je u pitanju studija, dizajn je takav da nam ostavlja bar malo nade da bi ovako atraktivan model mogao da se nađe u serijskoj proizvodnji. Postavljen je na „ovozemaljske“ točkove prečnika 19 inča, a dužinom od 4,6 metara bi se svrstao u klasu najprodavanijih modela.

Peugeot E LEGEND 05

Ipak, u slučaju serijskoe proizvodnje, enterijer ove studije bi sigurno bio radikalno izmenjen. Mali drveni upravljač koji oblikom podseća na upravljač iz F1 bolida bi sigurno bio zamenjen, a sasvim sigurno i plava sedišta koja su takođe stilski povezana sa sedamdesetim godinama prošlog veka. Instrumente menjaju četiri kvadratna displeja, a na centralnoj konzoli se nalazi odlučno uklopljen veliki zakrivljeni ekran.

Peugeot E LEGEND 02
Peugeot E LEGEND 03

Da li je iko očekivao drugačiji pogon od električnog? Snaga se prenosi na sva četiri točka, a vozaču se na raspolaganju nalazi potencijal od 456 konjskih snaga i 800 njutnmetara obrtnog momenta. Peugeot obećava ubrzanje do sto kilometara na čas za manje od četiri sekunde i maksimalnih 220 kilometara na čas. Možda trenutno izgleda malo nerealno, ali najavljena je i autonomija od čak 600 kilometara, uz brzo dopunjavanje do 80 odsto kapaciteta za samo 25 minuta.

Peugeot E LEGEND 06
Peugeot E LEGEND 01

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste