Ferrari – Dvostruka ekskluziva

Za Salon u Parizu Ferrari je pripremio tandem modela Monza SP1 i Monza SP2, inspirisanih nekim prošlim vremenima, ali izrađenim u skladu sa najsavremenijim standardima

Za pogon oba modela je zadužen isti motor, moćni V12 od 810 konjskih snaga koji obezbeđuje ubrzanje do sto kilometara na čas za samo 2,9 sekundi

Modeli Monza SP1 I SP2 su inspirisani sličnim automobilima iz pedesetih godina prošlog veka, što je na osnovu dizajna i očigledno. Monza SP1 je zamišljena kao jednosed, dok će Monza SP2 moći da ugosti dva putnika. Iako je ovaj dvojac iz Maranela inspirisan nekim prošlim vremenima, tehnologija je najnovija.

01 ferrari monza sp1

Oba automobila su mahom izrađena od ugljeničnih vlakana, zahvaljujući čemu SP1 ima masu od 1.500 kilograma, dok Monza SP2 zbog opreme za drugog putnika i njegovog sedišta, ima 20 kilograma više. Oba modela su zamišljena samo za povremeno uživanje u brzini i uz adekvatnu opremu, o čemu svedoči i potpuno odsustvo vetrobrana.

09 ferrari monza sp2

Za pogon oba modela je zadužen V12 motor od 6,5 litara radne zapremine. On pri visokih 8.500 obrtaja oslobađa 810 konjskih snaga i 719 njutnmetara obrtnog momenta, pri takođe veoma visokih 7.000 obrtaja. Sve to je dovoljno za ubrzanje do sto kilometara na čas za samo 2,9 sekundi i maksimalnu brzinu veću od 300 kilometara na čas.

05 ferrari monza sp1
06 ferrari monza sp1
07 ferrari monza sp1
11 ferrari monza sp1

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste