Renault – Redizajniran Kadjar

Pored kozmetičkih izmena kojima je Renault Kadjar značajno osvežen, tu je i novi benzinski motor razvijen u saradnji sa Mercedesom

Kada je predstavljen 2015. godine, Renault Kadjar je bio dobitna kombinacija francuske prefinjenosti i kvalitetnog 4x4 pogona poreklom iz Nissan-a.

Restilizovani Ranault Kadjar je predstavljen. Izmene nisu prevelike, jer očigledno kod ovog hit modela nisu bile ni potrebne, ali veliki broj detalja je izmenjen, tako da je ukupni paket sada još dopadljiviji i konkurentniji. Prednji deo je blago restilizovan. Iako slične kao kod prethodnika, svetlosne grupe su potpuno nove sa novim LED dnevnim svetlima u obliku slova C, po ugledu na ostale modele u gami. Prednji odbojnik je nov, a njime se naglašavanešto agresivniji izgled, ali i kvalitet, jer ima više hromiranih detalja. Povećan je izbor boja, a tu su i potpuno redizajnirani aluminijumski točkovi dimenzija od 17 do 19 inča.

renault kadjar 1

Promene su vidljivije u kabini. Na centralnoj konzoli je potpuno novi sedmoinčni ekran osetljiv na dodir koji je sada mnogo elegantnije uklopljen, sa matiranim staklom koje olakšava očitavanje. Nove su i komande klima uređaja ispod ekrana, koje su sada lepše i lakše za upotrebu, a njihov hromirani finiš kao da nagoveštava premijum nivo kvaliteta. Nove su unutrašnje obloge vrata, a pozdravljamo to što su sva četiri podizača stakala sada automatska, baš kao i kod redizajnirane verzije bratskog modela Nissan-a Qashqai.

renault kadjar 5

Redizajnirani Renault Kadjar je dobio novi 1.3 TCE turbo benzinski motor razvijen u partnerstvu sa Mercedesom. On se nudi u verzijama sa 140 ili 160 konjskih snaga, s tim da je snažnija opcija dostupna i sa automatskom EDC transmisijom. Od dizela tu su motori sa 115 ili 150 konjskih snaga. Novi Kadjar će se nuditi u verzijama sa 4x4 pogonom ili sa pogonom samo na prednjoj osovini. Modeli sa pogonom samo na prednjim točkovima imaju Extended Grip opciju koja poboljšava trakciju na klizavim podlogama, što je uz dobre pneumatike sasvim dobra zamena za skuplji 4x4 pogon.

renault kadjar 3

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste