Bugatti – Divo postavlja nove standarde

Iako mnogo toga deli sa modelom Chiron, Bugatti Divo je se od njega mnogo i razlikuje, a posebna pažnja je posvećena upravljivosti, a ne maksimalnoj brzini

Na stazi Nardo dugoj 6,2 kilometra Divo je postigao za osam sekundi bolje vreme od modela Chiron

Najnoviji Bugatti, model Divo, ne predstavlja zamenu za Chiron, već dopunu ponude. Za razliku od Chiron-a čija je produkcija planirana na 500 primeraka, Divo će biti proizveden u samo 40 jedinica, ali po dvostruko višoj ceni, od pet miliona evra. Sve ovo jasno ukazuje da Divo neće jednog dana postati automobilski klasik, on je to već sada. Takođe, u pitanju je jedan od retkih automobila kojem već po kupovini vrednost počinje da raste, umesto da opada.

02 37

Divo je nasledio platformu modela Chiron. Ista je šasija, ali preko nje je postavljena potpuno nova karoserija, što je bilo neophodno da bi se automobil razlikovao, ali i zbog potpuno drugačijih aerodinamičkih zahteva. Tu je i dobro poznati osmolitarski W16 motor sa četiri turbine i 1.500 konjskih snaga. Pomenimo i monstruozni obrtni moment od 1.600 njutnemtara.

08 35

Pitanje je – po čemu se Divo razlikuje od modela Chiron? Osnovna razlika je u tome što je Divo projektovan da bude brz u krivinama, a ne za postizanje maksimalne brzine. Karoserija obezbeđuje mnogo veći „daunfors“. Zbog toga je maksimalna brzina elektronski ograničena na „samo“ 380 kilometara na čas. To je bilo neophodno, jer mnogo veći aerodinamički potisak opterećuje pneumatike, pa postizanje brzine više od 400 kilometara na čas nije bezbedno. Nova aerodinamika obezbeđuje modelu Divo poprečna opterećenja u krivinama od čak 1,6G.

10 31

To donekle pravi problem, jer Divo ne može da se razmeće brojkama kao Chiron, iako je na svakoj stazi od njega znatno brži. Na stazi Nardo dugoj 6,2 kilometra Divo je postigao za osam sekundi bolje vreme od modela Chiron.Jedan od podataka koji su vredni poštovanja je ubrzanje do sto kilometara na čas od samo 2,4 sekunde, koji zajedničkim radom postižu motor, sedmostepeni menjač i pogon na sva četiri točka. Pored navedenih poboljšanja, tome doprinosi i za 35 kilograma manja masa od Chiron-a.

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste