Aston Martin – Najbolje sa Ostrva

Imena DBS i Superleggera su se udružila kako bi nastao najekskluzivniji Aston Martin u istoriji

DBS Superleggera do sto kilometara na čas stiže za samo 3,4 sekunde i dostiže maksimalnih 340 kilometara na čas

Vanquish S je dobio više nego dostojnog naslednika. Predstavljanjem modela DBS Superleggera, Aston Martin je svoju ponudu obogatio najsnažnijim i najbržim modelom u istoriji. Britanski proizvođač sve više računa na klasu super sportskih, a ne samo elegantnih automobila. Kao što mu ime jasno ukazuje, u pitanju je automobil kod kojeg je posebna pažnja posvećena smanjenju kilaže. To je prvenstveno učinjeno upotrebom kompozinih materijala i aluminijuma.

DBS Superleggera 26

Za titulu najbržeg zaslužan je svakako i motor. Za pogon modela DBS Superleggera zadužen je V12 biturbo motor od 5,2 litrara radne zapremine i neverovatnih 725 konjskih snaga. Zahvaljujući turbo tehnologiji, obrtni moment od čak 900 njutnmetara je dostupan u opsegu od 1.800 do 5.000 obrtaja. Sa ovakvim pogonom DBS Superleggera do sto kilometara na čas stiže ta samo 3,4 sekunde i dostiže maksimalnih 340 kilometara na čas.

DBS Superleggera 28

Ovakvu snagu i performanse moraju da isprate i ostale komponente i sklopovi. Na prednjoj osovini se nalaze Pirelli pneumatici dimenzija 265/35/21, dok se na zadnjoj, pogonskoj osovini, nalaze gume promera 305/30/21. Na sva četiri točka se nalaze ugljenično keramički diskovi sa unutrašnjom ventilacijom. Prednji su prečnika 410, a zadnji 360 milimetara.

DBS Superleggera 11

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste