Volvo – Made in USA

Uz predstavljanje potpuno novog modela S60, Volvo je otvorio i fabriku u Južnoj Karolini, što jasno potvrđuje da švedski brend ozbiljno računa na američko tržište

Posle dugog niza godina, novi S60 će biti prvi Volvo koji se nudi bez dizel motora u ponudi

Premijum klasa je postala nedavno bogatija za jedan veoma atraktivan sportski sedan – potpuno novi Volvo S60. Automobil je stilizovan u skladu sa aktuelnim dizajnerskim standardima švedskog proizvođača, a iako je u pitanju automobil koji je dizajniran i po ukusu američkih vozača, čini se da je jednako atraktivan i po evropskim merilima. Ponuda motora je takođe u skladu sa američkim željama, jer ne postoji nijedan dizel motor. Naravno, to je prvenstveno posledica odluke da se prate najnoviji ekološki trendovi. Trenutno se pominju benzinski T5 i T6 benzinski motori, kao i T8 „plag in“ hibrid koji raspolaže da 400 konjskih snaga.

230889 New Volvo S60 R Design exterior

Bogata ponuda sistema aktivne bezbednosti se podrazumeva. Tu je automatsko kočenje u gradskim uslovima vožnje, sa dodatkom prepoznavanja biciklista, pešaka i velikih životinja, što jedino Volvo trenutno nudi. Tu je i Pilot Assist sistem koji do brzine od 130 kilometara na čas samostalno koči, ubrzava i skreće, a po rečima inženjera švedske kompanije, praćenje krivina na dobro obeleženom putu je znatno poboljšano. Enterijer je uređen po ugledu na sve nove Volvo automobile, a povezanost sa IOS i Android uređajima se podrazumeva.

230784 New Volvo S60 Inscription interior

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste