BMW – Oživljena serija osam

BMW je ispunio obećanje – predstavljena je potpuno nova serija osam, jedan od najekskluzivnijih modela i istoriji bavarske kompanije

Pod „haubom“ modela 850i se nalazi V8 od 4,4 litra radne zapremine i 530 konjskih snaga, što je dovoljno za sprint do sto kilometara na čas za samo 3,7 sekundi

U klasi luksuznih kupea su upravo postavljeni novi standardi. Predstavljena je nova BMW serija osam. Na tržištu nema mnogo kupea u ovoj klasi, ako izuzmemo britansku konkurenciju, a sasvim je realno očekivati da model iz Bavarske postavi neke nove tehničke standarde. Što se dizajna tiče, čini se da su u BMW-u išli na sigurnu kartu. Automobil dužine 4,8 metara je besprekorno stilizovan, neizmerno elegantan, a prepoznatljive BMW dizajnerske elemente ističe u svakom detalju.

P90307460 highRes

Tradicionalisti mogu da odahnu, za pogon su zaduženi isključivo motori sa šest i osam cilindara. Verziju 840i pokreće manje više poznati trolitarski „šestak“ od 320 konjskih snaga. On obezbeđuje ubrzanje do stotke za 4,9 sekundi. Pod „haubom“ modela 850i se nalazi V8 od 4,4 litra radne zapremine i 530 konjskih snaga, što je dovoljno za sprint do sto kilometara na čas za samo 3,7 sekundi. Kod obe verzije maksimalna brzina je limitirana na 250 kilometara na čas. Pogon na sva četiri točka je deo standardne opreme. Nažalost, tu je i verzija sa dizel motorom, model 840d, a njega pokreće trolitarski šestocilindraš od 320 konjskih snaga.

P90307463 highRes

Nova serija osam je pravi GT automobil, pre namenjen putovanjima nego posetama trkačkoj stazi. O tome svedoči izuzetno luksuzan i komforan kokpit, ali i podatak da prtljažnik raspolaže zapreminom od 420 litara. On može da se proširi obaranjem zadnje klupe. Pored toga, BMW-ovi stručnjaci napominju da je velika pažnja posvećena praktičnosti. U vratima se nalaze velike pregrade za sitnice, ispred suvozača je takođe ogroman pretinac, a tu su i dva praktična držača za limenke osvežavajućeg pića. Da, ovo je sportski kupe namenjen uživanju.

P90307462 highRes

P90307461 highRes

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste