Toyota – Uskoro stiže novi RAV4

Na Salonu automobila u Njujorku predstavljena je peta generacija jednog on najpopularnijih SUV modela na tržištu – Toyota RAV4

Prema trenutnim najavama, novi RAV4 će na evropskom tržištu biti predstavljen početkom 2019. godine

Potpuno nova Toyota RAV4, koja je predstavljena na Salonu automobila u Njujorku, donosi mnogo toga novog, ali ujedno ostaje i verna tradicionalnim vrednostima. Dimenzije karoserije su ostale praktično nepromenjene. Ukupna dužina iznosi 4,6 metara, ali međuosovinsko rastojanje je uvećano za 30 milimetara, što će se pozitivno odraziti na vozne karakteristike i ponudu prostora u kabini. Naravno, nije moguće, a ne pomenuti i inovativan dizajn, koji prosto pleni oštrim i smelim linijama, kao da je ozbiljni RAV4 nešto ideja i hrabrosti pozajmio od modela C-HR.

toyota 3

Za sada se pominju dve opcije pogona. Toyota u prvi plan stavlja hibridnu tehnologiju, a nju čini benzinski agregat od 2,5 litara radne zapremine. Elektromotor se nalazi u zadnjem delu i pokreće zadnje točkove, tako da se pored pogona na sva četiri točka poboljšavaju performanse i snižava prosečna potrošnja. Pored hibrida u ponudi će se naći i dvolitarski benzinski motor, koji će snagu da prenosi preko manuelne ili automatske transmisije. Ovaj pogon se takođe nudi u verziji sa pogonom na sva četiri točka.

toyota 2

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste