Bugatti – Brži od najbržeg

Na Salonu automobila u Ženevi, Bugatti je predstavio Sport verziju modela Chiron sa dodatno unapređenim performansama

Poboljšanja su uglavnom bazirana na olakšavanju automobila, a detaljnim modifikacijama Chiron je uspeo da „skine“ 18 kilograma

Kada treba napraviti bolje od najboljeg i brže od najbržeg, nije nimalo lako. Prilikom unapređivanja modela Chiron, pribeglo se mahom olakšavanju karoserije.Mnoge komponenete su zamenjene lakšim. Novi su i ultralagani točkovi, a koliko detaljno se išlo u olakšavanju ovog automobila, dovoljno ilustruje podatak da je Chiron Sport prvi serijski automobil sa brisačima vetrobrana izrađenim od ugljeničnih vlakana! Na kraju Chiron Sport je od standardne verzije lakši za 18 kilograma.

bugatti 02

Učinjene su i promene na oslanjanju. Nismo znali da je i to moguće, ali „set up“ u Dynamic modu je sada još bolje prilagođen trkačkim uslovima, nego kod standardne verzije. Kako bi novo oslanjanje dalo maksimum, novi su i amprtizeri, kao i zadnji diferencijal, koji omogućava da se 1.500 konjskih snaga iz W16 motora prenese na podlogu. Nema konkretnih podataka o performansama, osim da je Chiron Sport od standardne verzije na stazi Nardo brži za pet sekundi po krugu.

bugatti 04

 

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste