Volvo – Promovisan novi V60

Kao što se i očekivalo, novi Volvo V60 postavlja standarde u kategoriji dizajna i bezbednosti

Novi karavan srednje klase švedskog proizvođača će zvaničan debi imati na predstojećem Salonu automobila u Ženevi

Po rečima predstavnika Volvoa, model V60 je jedan od najznačajnijih u ponudi, pa je sasvim očekivano i da mu u dizajniranju bude poklonjena posebna pažnja. Pri pogledu na drugu generaciju ovog modela, to je očigledno već na prvi pogled, jer definitivno je u pitanju jedan od najatraktivnijih karavana u klasi. Naravno, u pitanju je klasa premijum modela, a novi Volvo prvenstveno konkuriše modelima Mercedesa, BMW-a i Audija.

223534 New Volvo V60 exterior

Ovaj 4.761 milimetar dug karavan ima i ogromno međuosovinsko rastojanje od skoro 2,9 metara, dok prtljažnik raspolaže zapreminom od 529 litara. Kokpit je naravno uređen po najnovijim Volvo standardima, a to podrazumeva veliki ekran postavljen uspravno poput tableta, tabla sa instrumentima je digitalizovana, a pored velikog izbora boja presvlaka, to sve daje neslućene mogućnosti personalizacije kokpita.

223529 New Volvo V60 interior

Za pogon su od dizela zaduženi Volvo četvorocilindraši sa oznakom D3 i D4, koji raspolažu sa 150, odnosno 190 konjskih snaga. U ponudi je i benzinski T5 motor koji oslobađa 245 konjskih snaga, a kasnije će da mu se pridruži i slabiji T4 od 187 konjskih snaga. Tu je i najsnažnija hibridna verzija koja nosi oznaku T6. Ona kombinuje benzinski i elektromotor ukupnog potencijala 335 konjskih snaga. U pripremi je i superhibrid, model T8, koji raspolaže sa 385 konjskih snaga.

223536 New Volvo V60 exterior

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste