Odštampajte ovu stranicu
Tasos - Šuma koja pliva

Tasos - Šuma koja pliva

Zbog obilja borovih šuma i maslinjaka, ostrvo Tasos je dobilo nadimak “šuma koja pliva”. Ipak, pažljivijim obilaskom najsevernijeg ostrva Egejskog mora, postaje jasno da ono pruža mnogo više od užitka u zelenilu

lefkada (11)

Tasos je deveto ostrvo po veličini u grčkoj i najsevernije u Egejskom moru. Površina ostrva je 393 kvadratna kilometra, a njegov obim iznosi 93 kilometra. Za razliku od drugih grčkih ostrva, Tasos je prilično pravilnog kružnog oblika, a celim njegovim obimom uz samu obalu se proteže kvalitetan magistralni put sa dve trake, što umnogome olakšava snalaženje i obilazak ostrva.

Pomenimo da je lokalni autobuski prevoz veoma dobro organizovan, tako da je to jedna od prihvatljivih opcija prevoza po ostrvu. A doći na Tasos i provesti letovanje u samo jednom mestu bi bilo zaista šteta. Iznajmljivanje automobila bi prilično poskupelo boravak na Tasosu, ni avionske linije nisu preterano praktične, tako da je preporuka da se na Tasos putuje automobilom.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna DriveIn 35

DRIVEin magazin je prvi digitalni interaktivni lifestyle mesečni magazin u Srbiji. magazin je prvi digitalni interaktivni lifestyle mesečni magazin u Srbiji.
BESPLATNO i samo jedan klik daleko od vas


DRIVEin magazin. Supported by SAT Media Group
Ni jedan deo sajta ne može biti kopiran kako u celosti tako ni delom.
DriveIn online magazine i sajt su pod autorsko-pravnom zaštitom, te svako neovlašćeno korišćenje od strane trećih lica predstavlja krivično delo.
Za svako korišćenje intelektualne svojine (logo, grafika, tekst, fotografije), potrebno je pismeno zatražiti i dobiti odobrenje od strane ovlašćenog lica.