Lefkada - Biser Jonskog mora

Od svih grčkih ostrva, našim turistima je jedno od najinteresantnijih upravo Lefkada. Daleko povoljnije cene od većine drugih grčkih ostrva i mogućnost da se lako otputuje automobilom, dobitna su kombinacija. Nestvarna lepota ovog ostrva je posebna priča…

lefkada (11)

Oko 1.000 kilometara vožnje automobilom, od čega je praktično sve auto-put, deli stanovnike našeg glavnog grada od jednog od najlepših grčkih ostrva. Postoje svakako popularnije destinacije kada su ostrva u pitanju, ali Lefkada je veoma interesantna zbog osetno nižih cena smeštaja, ne samo u odnosu na druga ostrva, već i u odnosu na najpopularnije destinacije na Halkidikiju.

Pored toga, Lefkada se odlikuje neobičnom lepotom. Smeštena zapadno, u Jonskom moru, ona u pojedinim momentima zrači nekom lepotom i mirisima karakterističnim za Jadran. To kod mnogih budi neku vrstu nostalgije, ali i pored toga, Lefkada je ipak autentična grčka lepotica. To podrazumeva grčku arhitekturu, hranu, gradiće i, naravno, prelepe peščane plaže koje se kupaju u prepoznatljivom kontrastu blještavo belog peska i morskog plavetnila.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna DriveIn 35