Rim - Tamo gde su nekada vodili svi putevi

Svako ko je barem jednom bio u Rimu vratio se kući s idejom koja su njegova omiljena mesta u „večnom gradu“. Od Koloseuma, preko Fontane di Trevi i Pjace Navaro, do crkve Svetog Pavla i vatikanskih zidina, od restorana, kafeterija i picerija, do barova i noćnih klubova, od parkova Vila Borgeze, do obala Tibra, Rim je grad koji više od bilo kojeg drugog objedinjuje celokupnu evropsku tradiciju od antičkih vremena do danas.

rim 01

Uostalom, dovoljno dugo je bio centar sveta, mesto gde su svi dolazili. Tako je i nastala ona čuvena izreka: „Vidi Rim, pa umri!“

E sad, budući da je ovih dana ponovo uspostavljena avio linija od Beograda do Rima, eto prilike za one koji nisu bili tamo da učine nešto pre nego (ne daj Bože) uđu u onu najnepopularniju kolonu covid-19 statistike. A posle može i u šoping u Milano.

Da ne bi ponavljao priču o arhitektonskim i istorijskim znamenitostima Rima, o raskošnim fontanama, trgovima, crkvama, parkovima i muzjeima, što valjda svaki srednjoškolac zna, zadržaću se ovde na mestima koja na svoj način govore o ovom gradu - kroz hranu!

KOMPLETAN TEKST


Naslovna DriveIn 35