Parmigiani Fleurier x Bugatti Type 390 - Originalniji od originala

Bugatti Chiron nije najneobičniji superautomobil, samo je tehnički usavršen do perfekcije. Parmigiani sat, nastao kao omaž ovom legendarnom automobilu, je sušta suprotnost – nije najbolji, ali svakako je jedan od najoriginalnijih

Šta mislite kakav sat nosi prosečan vlasnik Bugatti Chiron-a? Pretpostavljamo da mu nije prvi izbor Rolex radnja. Lakše je pretpostaviti da nosi Swatch, jer sasvim sigurno neko ko kupi automobil od dva i po miliona evra traži i sat koji mora da bude po nečemu specifičan, pa makar i po tome što je jeftin.

Časovničarska kuća Parmigiani već 13 godina sarađuje sa kompanijom Bugatti, a kako bi na pravi način bio obeležen model Chiron, predstavljen je sat pod imenom Fleurier x Bugatti Type 390. Ono što je najvažnije kod ovog časovnika je to što neće moći svako da ga poseduje, a to nema nikakve veze sa novcem. Jednostavno, biće proizvedeno svega 20 primeraka, 10 od žutog i deset od belog zlata. Inače, sam časovnik predstavlja pravu malu revoluciju i po pitanju dizajna, ali i po pitanju nekih tehničkih rešenja. To je vidljivo i na prvi pogled.

01 sat

Mehanizam je daleko od klasičnog. On se nalazi unutar cilindričnog dela u gornjem delu kućišta, ali je prikaz vremena klasičniji. „Obrtni moment“ se do kazaljki prenosi iz tog cilindričnog dela, a one se nalaze pod uglom, tako da je očitavanje vremena moguće i dok se vozi, bez pomeranja ruke i puštanja upravljača.

03 sat

U poslednje vreme su opet postali popularni klasični navijajući mehanizmi, umesto automatike, pa su se za to rešenje odlučili i u kompaniji Parmigiani. Naravno, u pitanju je vrhunski dizajn, koji obezbeđuje 80 sati rezerve za funkcionisanje. Kućište je zastakljeno safirnim staklom sa obe strane, a narukvica je kožna, u elegantnom „kroko“ stilu. Cena? Sitnica – oko 250.000 evra.

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste