Panerai Radiomir Eilean - U slavu jerdrenja

Panerai je svoju bogatu kolekciju satova obogatio atraktivnim modelom Radiomir Eilean, koji je kreiran kao omaž popularnom jedrenjaku, danas u vlasništvu kompanije Panerai

DSC 2843

1936 godina je značajna za brend Panerai. Te godine ovaj proizvođač je počeo da snabdeva italijansku vojsku vodootpornim časovnicima, što je u to vreme bilo veliko dostignuće, jer u to vreme ni podmornice nisu bile vodootporne. Šalu na stranu, ali to samo potvrđuje kvalitet i povećenost Panerai brenda. Iste te 1936 godne je sagrađen i jedrenjak Eilean, koji je tokom decenija promenio mnogo vlasnika, da bi ga Panerai otkupio 2006. godine, kako bi ga potom restaurirao i spasao od propadanja. 1936 godina je značajna za brend Panerai. Te godine ovaj proizvođač je počeo da snabdeva italijansku vojsku vodootpornim časovnicima, što je u to vreme bilo veliko dostignuće, jer u to vreme ni podmornice nisu bile vodootporne.

Šalu na stranu, ali to samo potvrđuje kvalitet i povećenost Panerai brenda. Iste te 1936 godne je sagrađen i jedrenjak Eilean, koji je tokom decenija promenio mnogo vlasnika, da bi ga Panerai otkupio 2006. godine, kako bi ga potom restaurirao i spasao od propadanja. Nedavno je Panerai predstaio časovnik Panerai Radiomir Eilean, koji predstavlja svojevrstan omaž ovom jedrenjaku, a biće proizvedeno svega 449 primeraka, što je broj koji ovaj brod već decenijama nosi. Kako je u pitanju klasični jedrenjak, sasvim je očekivano da i sam časovnik bude u potpunosti u retro stilu. To je očigledno u svim aspektima, od dizajna, preko materijala, pa do tehničkih rešenja.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna DriveIn 37