Grubel Forsey Quadruple Tourbillon GMT - Originalan i savršen

Grubel Forsey je model Quadruple Tourbillon GMT u prvoj verziji predstavio još 2013. godine. Iako pomalo kabastog dizajna, ovaj časovnik je stekao veliku popularnost kod ljubitelja superprecizne mehanike

mercedes gla 02

Novi Quadruple Tourbillon GMT iz radionice Grubel Forsay odlikuje poboljšana preciznost, dok od prvobitne verzije nasleđuje originalnost i kvalitet. Ovaj časovnik može nekome da se ne dopadne, ali teško da može da ostane neprimećen. Pitanje je da li postoji još neki model iz najviše klase koji poseduje minijaturni globus jasno vidljiv ispod safirnog antireflektujućeg stakla.

Ovaj globus se, baš kao i onaj pravi, okreće jednom oko svoje ose svaka 24 časa. Ono što proizvođač ističe je to da njega pokeće osnovni satni mehanizam. Ovo rešenje je dodatno zakomplikovalo konstrukciju, ali je obezbedilo savršenu sinhrovizovanost. Ovaj detalj je doneo, ipak, i neke negativne osobine, a jedna su nešto veće dimenzije.

Kućište je prilično masivno za celodnevno nošenje, a prečnik od 46,5 milimetara i debljina kućišta od 17,5 milimetara zahtevaju malo jači muški zglob kako bi i sam časovnik izgledao skladno.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna DriveIn 35