Suzuki GSX-S1000GT - Moto GP sa prtljagom

Slično kao kada Ferrari odluči da predstavi sportski model sa prostranim prtljažnim prostorom, takav potez je ovaj put napravio Suzuki u svetu na dva točka, predstavivši model Suzuki GSX-S1000GT

DSC 2843

Suzuki je svoju ponudu dvotočkaša obogatio jednim veoma interesantnim modelom nazvanim Suzuki GSX-S1000GT. Iskusniji poznavaoci dvotočkaša već iz imena ovog modela mogu da naslute o kakvoj inženjerskoj slagalici je reč. U pitanju je turistička verzija dobro poznatog sportiste, modela GSX-S1000. Novitet koristi dobro poznati agregat od 150 konjskih snaga, što ga svrstava u sam vrh ponude modela namenjenih dugim turama.

Ipak, i pored snažnog motora i sportskih gena, učinjene su izmene koje se kod turističkih dvotočkaša podrazumevaju. Motocikl više nije ogoljen, tu su plastični dodaci koji poboljšavaju aerodinamiku, ali su oblikovani i tako da vozača štite od vetra tokom dugih vožnji. Modifikovana je i pozicija sedenja, koja je sada uspravnija, po ugledu na kruzere, a sve u cilju da duge vožnje budu što komfornije i po mogućstvu bez bolova u leđima. Od modifikacija tu su i gumeni elementi čija je uloga da redukuju prenos vibracija i poboljšaju komfor.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna DriveIn 37