MOTO BMW Motorrad Vision AMBY - Bambi na dva točka

Promocijom modela Motorrad Vision AMBY bavarska kompanija promoviše inovativan koncept urbanog transporta koji će tek u budućnosti možda imati I praktičnu primenu

DSC 2843

Na Salonu u Minhenu ove godine BMW je promovisao neke veoma interesantne studije, a od onih na dva točka svakako se najviše ističe Motorrad Vision AMBY. Za razliku od studije “i Vision AMBY” koja je zapravo bicikl sa pedalama, model koji nosi popularnu Motorrad oznaku je daleko više nalik pravom motociklu. Prilikom vožnje kao jedini pogon se koristi snaga elektromotora, dok dodatna opcija u vidu pedala kao na biciklu ne postoji.

Ono što Motorrad Vision AMBY izdvaja od sličnih serijskih motocikla je njegov inovativan koncept koji omogućava upotrebu u svakoj prilici i za svaki nivo vozačkog umeća. Naime, postoje tru moguće maksimalne brzine. Do 25 kilometara na čas, što je opcija namenjena za vožnju na biciklističkim stazama, slično kao i električni trotinet. To je opcija za koju nije potrebna bilo kakva vozačka dozvola, niti je potrebna bilo kakva zaštitna oprema.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna DriveIn 37