Najneobičniji automobili Dakar relija

Poslednjih nekoliko dana na forumima zaljubljenika u auto sport, glavna tema je Dakar reli, i to ne bez razloga

A kako na drugim mestima možete da se informišete o trenutnim rezultatima, mi smo pažnju posvetili nekim od najneobičnijih automobila koji su nastupali na ovom takmičenju

Da smo sličnu listu morali da sastavimo za Formulu jedan, daleko od toga da ne bi bilo moguće, ali svakako bi bilo teže, prvenstveno zbog strogih tehničkih regulativa koji kraljici automobilskog sporta definitivno ubijaju dušu. A ako ijedno automobilsko takmičenje ima dušu, iako danas možda ne i značaj kao ranije, onda je to Dakar reli. Ovo takmičenje je jedno od najzahtevnijih, najinteresantnijih, a statistički gledano i najopasnijih. Tu rame uz rame nastupaju motociklisti, automobilisti, kamiondžije, a dobrodošle su i pripadnice lepšeg pola i to ne samo radi društva, već i postizanja ozbiljnih rezultata. Ipak, sve su to teme o kojima ćemo drugi put (možda), sada smo izdvojili neke od najinteresantnijih automobila koji su ikada na Dakar reliju podigli pustinjsku prašinu.

Renault 4

renault4 02

Popularna Cokulica bi privukla pažnju na kom god automobilskom takmičenju da se pojavi, a pogotovo na jednom od najzahtevnijih relija. A da bi stvar bila još interesantnija, nastup nejakog Renoa 4 je imao sve samo ne revijalni karakter. Na prvom Dakar reliju, sada već davne 1979. godine, za volanom slabašnog francuskog automobila su se našla braća Calude i Bernard Marreau. Osvojili su peto mesto, a da bi veličina ovog uspeha bila još jasnija, treba napomenuti da su se pozicije u početku održavanja Dakar relija vodile zajedno za automobile, motocikle i kamione. Prva tri mesta tada su osvojili motociklisti, a ispred Renoa, na četvrtom mestu, našao se moćni Range Rover. Sledeće godine Cokulica je uspela da stigne do treće pozicije.

Fiat Campagnola

fiat

Iste godine kada je Renault 4 osvojio peto mesto, Fiat Campagnola se našla na sedmom, dakle samo tri mesta iza Range Rovera. Istina, bilo je više ekipa koje su nastupale sa ovim Fiat terenskim vozilom, a mnogi od njih nisu uspeli ni da završe takmičenje do kraja, a kamoli ubeleže neki ozbiljniji rezultat. Ono što je veoma interesantno je to što su razlike između tih takmičarskih automobila, i onih koje na ulici voze „obični ljudi“, nisu bile tako velike kao danas. Da budemo precizniji, sličnost između Dakar i serijske verzije ni ne postoje, ako se izuzme vizuleni deo.

Rolls Royce Cornishe

UVODNA

Naravno, nije bio u pitanju fabrički tim. Britanski proizvođač zaista nikada nije morao da na ovakav način demonstrira pouzdanost i performanse svojih utomobila. Luksuzni Cornishe se našao na ovako zahtevnoj avanturi pošto se Thierry De Montcorge opkladio sa prijateljima da on za upravljačem Rolls Royce automobila može da završi jedno tako zahtevno takmičenje. Napravio je velike izmene na automobilu, što je podrazumevalo izbacivanje svega što nije neophodno, kao što je mini bar, ali i ugradnju važnih detalja, kao što je pogon na sva četiri točka, pozajmljen od kompanije Toyota. Nažalost, De Montcorge je diskvalifikovan dok se borio za 13-u poziciju, jer je izvršio nedozvoljene tehničke modifikacije na automobilu.

Jules II Proto

Jules II Proto

Za ovako neobičan reli automobil zaslužan je opet Thierry De Montcorge. 1984. godine, tri godine posle neuspešne avanture sa Rolls Royce-om, popularni vozač, konstruktor i avanturista, kreirao je neobični automobil nazvan Jules II Proto. Prvi deo imena je zapravo ime parfema koji je proizvodio njegov generalni sponzor Christian Dior. Šest točkova su bili odlična kombinacija za meku peščanu podlogu, dok je snaga dolazila od Ševroletovog V8 motora od 3,5 litara radne zapremine. Nažalost, i od ovog Dakar relija je pre kraja De Montcorge morao da se oprosti. Ovaj put ne zbog diskvalifikacije, već zbog loma šasije.

Porsche 959

porsche959

Mnogi su se pitali zašto Porsche ovim automobilom nije želeo da nastupa na prestižnijem WRC-u. Iz prostog razloga što je automobil bio težak, a sa specifikacijama motora za to takmičenje ne bi bio mnogo snažniji od malih i laganih Pežoa, Lanči i Audija, a time ne bi bio ni konkurentniji. Stoga je izbor pao na daleko jeftinije takmičenje, ali jednako popularno – Dakar. Prvi nastup 959-ke 1985. godine nije bio uspešan zbog mehaničkih kvarova, ali već sledeće godine Porsche odnosi prvo, drugo i peto mesto. A da treći auto nije služio kao servisno vozilo koje vuće rezervne točkove, lako su mogli da osvoje i prva tri mesta, toliko su bili dominantni.

Citroem 2CV

citroen2cv

Još jedan avanturistički potez dvojice entuzijasta. Ovaj put u pitanju su braća Marques, Georges i Philippe. 2007. godine dvojica avanturista su odlučili da za upravljačem Citroenovog klasika, ako ne pokore, onda bar prežive Dakar reli. U tu svrhu su popularnog Spačeka značajno modifikovali. Ojačali su slabašnu šasiju, stavili adekvatno oslanjanje, a za pogon su bila zadužena dva motora iz Citroenovog modela Visa, koji su oslobađali oko 100 konjskih snaga. Nažalost, zbog loma zadnjeg oslanjanja, nisu uspeli da stignu do cilja.

Vespa P200E

Vespa P200E

Da, znamo, nije u pitanju automobili, ali kako da ne spomenemo ovako simpatičnog Dakar takmičara. Čak četiri vespe su bile prijavljene za drugi Dakar reli 1980. godine. Najveće iznenađenje je bilo to što su čak dve uspele da stignu do prestonice Senegala. Za njihove vozače to sasvim sigurno nije bio neuspeh, čak i kada se uzme u obzir da je reli odavno bio završen u trenutku kada su prošli kroz cilj.