Rickman-Velocette – Druga mladost Café Racer-a

Fabrički model Velocette Venom Clubman motora postavio je svetski rekord brzinom od 161 kilometar na sat u toku dvedeset i četiri časa 18-og Marta 1961-ve godine

Do danas nijedna mašina istog kapaciteta nije nadmašila, niti se izjednačila sa ovim rekordom

Radionica iz Teksasa koja se bavi ručnom izradom motora, kao i potpunim preporodom starijih modela, po imenu Revival Cycles, prihvatila je rad na ovom motoru u čvrstom uverenju da motocikl ne treba da bude samo puka mašina, već estetsko izražavanje koje demonstrira lepotu svrsishodne forme.

Velocette 03

Ovaj Rickman-Velocette projekat dospeo je u pomenutu radionicu zahvaljujući kolekcionaru i vrsnom poznavaocu ovakvih motora, svesnom potencijala ovog modela koji u svom originalnom stanju nije bio iskorišćen u potpunosti. Ono što je otpočelo kao nekoliko jednostavnih izmena na sasvim solidnoj osnovi, uskoro je eskaliralo u ovaj impresivan i upečatljiv Café Racer.

Velocette 04

Tim radionice Revival Cycles započeo je rad dodatkom rama Rickman-Metisse roudstera u kombinaciji sa Velocette Venom motorom. U pitanju je motor sa duplim cilindrom, stepenom kompresije 10:1 i elektronskim paljenjem. Ručno pravljeni auspuh od nerđajućeg čelika sa prigušivačem, ujedno proizvodi dobar zvuk i hladi ugrejani motor. Što se tiče elektronike, Alton-ov alternator, M-unit nemačkog proizvođača Motogadget i ožičenje fabrike Bespoke Wiring sačinjavaju najmoderniji sistem elektronike koji je ikada ugrađen u jedan Velocette.

Velocette 05

Sa elektronikom postavljenom na mesto, sledeći korak bio je sređivanje visine rama u skladu sa trkačkim potrebama vozila. Na prednjem delu nalaze se Ceriani Replica viljuške sa trostrukom sponom, adaptirane tako da sadrže potpuno podesive amortizere. Ispod poklopaca viljušaka krije se podešivač opruga, a odmah ispod ugrađen je magnezijumski prednji kočioni disk proizvođača Fontana, pružajući više nego dovoljnu snagu da se uspori motocikl koji teži samo 124 kilograma. Ispolirane Borrani devetnaestnoinčne felne pravih su proporcija za masivan prednji disk i atraktivan zadnji disk, dok ručno rađene Ikon opruge kompletiraju šasiju motora.

Velocette 07

Nakon što je okončan rad na šasiji, pažnja je usmerena na sam izgled motora. Počelo je sa znatnim modifikacijama koje su načinjene na rezervoaru za gorivo radi boljeg uklapanja, rezultujući jednostavnim linijama i glatkim prelazom do ručno izrađenog repa motocikla. Prednji deo je sav od ručno pravljene legure i inspirisan je starinskim MV Agusta i Velocette Thruxton motociklima, sa malim farom utonulim u ispolirani okvir. Cevi rama od nerđajućeg čelika pružaju čvrstu osnovu za školjku i nose veoma pregledan mehanički tahometar.

Velocette 06