HP Spectre – Zlato je u modi

Zlatna boja HP Spectre laptopa kao da nagoveštava da je u pitanju uređaj koji pored praktične ima i naglašenu lifestyle ulogu

Iako dizajn može da nagovesti da praktičnost i performanse nisu bile u prvom planu, to nikako nije tačno, jer u pitanju je veoma ozbiljan ueđaj

HP je godinama poznat kao proizvođač pouzdane kancelarijske računarske opreme. Pomenimo samo štampače koji po firmama godinama rade bez greške i prosto odbijaju da se pokvare u ustupe mesto novijim uređajima i niko se ne seća kada su tačno kupljeni. Promocijom laptopa HP Spectre ovaj proizvođač je tržištu ponudio jednako kvalitetan uređaj, ali ovaj put on će da zadovolji i potrebe korisnika kojima je pored kvaliteta i performansi jednako važan i dizajn.

hp spectre 03

Izuzetno kvalitetno i tanko kućište ovog 13-inčnog laptopa je izrađeno sa vrhunskom preciznošću, što fotografije samo mogu da nagoveste. Kombinacija crne i zlatne boje ovaj uređaj bez imalo nedoumica svrstava u rang najpoželjnijih lifestyle gadgeta, ali kvalitet nije zapostavljen. Tastatura je vrhunskog kvaliteta, u pored izuzetno svedenog dizajna, ali skromne dimenzije su se negde ipak nepovoljno odrazile, a jedan od minusa je nešto lošija autonomija baterije. Takođe, u ovoj klasi je bilo realno očekivati ekran osetljiv na dodir, što je izostalo.

hp spectre 04

Za brzinu je zadužena šesta generacija Inetel procesora, kao i 8 GB RAM memorije. Kupac može da bira hard disk od 256 ili 512 GB, što je u ovoj klasi sasvim dovoljno. Samo kućište je neverovatno tanko, svega 10,4 mm, pa je i ukupna masa od 1,1 kilograma skromna i zadovoljiće većinu korisnika koji laptop više koriste na terenu, nego u kancelariji.

hp spectre 01