10 automobila zbog kojih se isplati ostati singl

Oni su odavno prebacili tridesetu. Većina njihovih drugara nema vremena za večernje izlaske, a vikendom vode klince na Adu. Viđaju ih još samo na slavama. Podrazumeva se da je i pritisak okoline na njih prisutan, posebno na tim slavama... Ipak, singl muškarci uglavnom za to ne haju, inače bi verovatno na tom planu nešto promenili.

Potencijalne udavače ovakve zaklete neženje lako mogu da prepoznaju i po automobilu, jer čak i njihovi mezimci na četiri točka okolini jasno šalju poruku da zasnivanje porodice nije u planu.

Ako sebe svrstavate u navedenu aktegoriju, a i dalje niste sigurni koji automobil da kupite, napravili smo manji spisak. E sad, pošto živimo tu gde živimo, ovo naše besmisleno istraživanje smo prilagodili domaćim ekonomskim mogućnostima, pa smo potražili automobile koji u sasvim pristojnom stanju mogu i kod nas da se kupe za manje od 4.000 evra. OK, skoro svi...

PEUGEOT406 coupe 02

10 Peugeot 406 Coupe
Dugo smo polemisali da li da se ovaj automobil nađe na listi. Iako nije preterano popularan danas i ako je veoma teško (čitaj: nemoguće) pronaći iole očuvan primerak. Ako vam to pođe za rukom, postaćete ponosni vlasnik vrednog delića automobilske istorije i možda najlepšeg Pežoa svih vremena. Dizajn ovog automobila potpisuje Pininfarina, što mu posebno daje na prestižu. Potrudite se da pronađete verziju sa dvolitarskim benzinskim motorom, jer jedino se cena ragistracije ovog modela uklapa u budžet o kojem pričamo. Dizeli od 2.200 kubika su skupi za registraciju, a većina je prešla po milion kilometara. Trolitarski benzinski V6 motor nećemo ni da komentarišemo.

Mazda MX5 02

09Mazda MX-5
O ovom modelu ne mora mnogo da se piše. U pitanju je automobil koji se savršeno uklapa u naš profil. Nije skup za nabavku, skromni su troškovi registracije, a ako odaberete dobar primerak, biće i prilično pouzdan, pa ni posete servisu neće biti česte. Nije isključeno da će ostatak muške vozačke populacije da vas gleda sa podsmehom, ali znajte da se iza tog podsmeha zapravo krije iskonska ljubomora. Pogotovo ako dotični posmatrač sedi za volanom, hm.... na primer... Škode Fabije!

Peugeot 206 CC 03

08Peugeot 206 CC
E ovde stvari mogu da se malo zakomplikuju, jer slično kao i kod Mazde, javiće se podsmesi, samo što oni ovde možda i nisu posledica prikrivene ljubomore, već su iskreni. Ipak, ne očajavajte, jer vas zapravo zanimaju rakcije ženskog dela populacije, a jedino što će one da vide može da se definiše kao – mlađi muškarac za volanom kabrioleta. Pa to i nije tako loše, zar ne? Na stranu to što je maleni Pežo 206 veoma popularan pa neće biti problema sa rezervnim delovima. Takođe, kada dođe zima, pritiskom na dugme možete da podignete čvrsti, a ne platneni krov.

Mercedes SLK 01

07Mercedes SLK
U pitanju je automobil koji je svojevremeno i pokrenuo lavinu kabriolet modela sa čvrstim sklopivim krovom, koja je do danas praktično izumrla. Da li nam to što se ovakvi automobili danas manje proizvode nešto govori? Ma nema veze, važno je da vi za male pare možete da sednete za upravljač kabriolet Mercedesa. Cena održavanja ovog modela može da bude veoma relativna kategorija i tu ste na malo klizavom terenu. Bićemo iskreni, pa ćemo reći i da za volanom ovog automoblila može da se desi da opet privučete i poglede muškaraca. Samo što će se ovaj put pojedini smešiti jer bi želeli da izađu sa vama na kafu. Ako vam je to OK, i ako se zbog toga još niste oženili, onda super, odabrali ste pravi auto!

Opel Astra GTC 02

06Opel Astra GTC
Ovo je možda najrazumniji izbor do sada. U pitanju je automobil koji se lako i jeftino održava, pouzdan je i bezbedan, a ima solidan gepek i krov koji ne prokišnjava. To bi moglo sve da mu bude mana, jer je isuviše racionalno i promišljeno, da sam automobil ne izgleda tako kako izgleda. U pitanju je jedan od najatraktivnijih Opela novije generacije, koji će još dugo biti u trendu, pogotovo u nekoj od verzija sa lepim Opelovim aluminijumskim točkovima prečika 17 inča. Treba samo pripaziti, jer ovaj automobil ipak može da nagovesti da i niste loš materijal za oblikovanje budućeg muža.

Smart 03

05Smart Fortwo
Zar već samo ime ovog automobila (za dvoje) ne govori dovoljno. Time je jasno stavljeno do znanja da nikakvo povećaje brojnog stanja ne dolazi u obzir. Čak je i prtljag pod velikim znakom pitanja. Pored očuvanja singl statusa ovaj automobil je odličan i za sve one koji su po prirodi namćori, jer ne vole da voze rodbinu na autobusku stanicu ili aerodrom, koji ne žele da razvoze bulumentu kolega sa posla koji su iz kancelarije izašli sasvim slučajno baš u isto vreme. Ako kojim slučajem strahujete da ovaj automobil nije dovoljno muževan kao neki već ovde navedeni, budite bez brige – muškarac u skupom sportskom automobilu ostavlja isti utisak kao i muškarac kod koga se vidi da se ceo dan lickao ispred ogledala pre nego što je izažao iz kuće.

Mini 02

04Mini
Da, da, stigli smo i do njegovog veličanstva - Minija. Ako ste obratili pažnju do sada, obično se za upravljačem ovog automobila nalaze devojke i to one sa napućenim ustima i dva broja većim naočarima za sunce. Nemojte da vas to obeshrabri, Mini je jedan neverovatno cool automobil, koji će uvek izgledati fantastično. To da li će on da bude pomodarski ili cool najviše zavisi od vas samih. Ako obučete one farmerice što im zadnji džepovi stoje negde kod kolena i patike sa providnim đonovima na naduvavanje, automobil ne može mnogo da pomogne i izgledaće pomodarski. Ako nosite Reebok Classic patike i farmerice kojima džepovi stoje otprilike gde bi trebalo, Mini će biti više nego cool.

SAAB 02

03Saab 900 Cabrio
Potpuno sulud izbor. Ali moramo da kažemo i da je to izbor hrabrih. Kupovina kabriolet modela nepostojeće automobilske kompanije zaista ne može racionalno da se objasni. Za održavanje ćete morati da se snalazite. Ima tu nekih mehaničkih podudaranja sa Opelima iste generacije, pa možda i ne bude tako strašno. A kada budete devojci rekli da nećete ove godine moći da idete na more jer morate da uradite servis i promenite prednje pločice na kočnicama, najverovatnije će vas ostaviti. A to je i sasvim očekivano, jer u tom slučaju ne samo da ne izgledate, već vi ni stvarno niste materijal od kojeg može da se pravi budući muž, otac, glava porodice. Tog Saaba, dakle, zadržite dog kod planirate da ostanete singl.

Alfa GT 6

02Alfa Romeo GT
Njeno veličanstvo – Alfa. Automobil za koji je i čuveni Henri Ford rekao da skine šešir kada ga vidi. Posle Pežoa 406 kupe, najlepši automobil od ovde navedenih, uostalom kao i većina Alfi. Iako egzotičnog izgleda, ovaj automobil nije preterano skup za održavanje. Dizel motori isti su kao i u Fiat automobilima, što olakšava život. Nemojte samo da mislite da je desetak godina stara Alfa GT na placu sa polovnjacima zaista prešla 150.000 kilometara, jer je zapravo prešla pola miliona. Ali, zar ne pričamo sada o automobilima koji predstavljaju neku vrstu životne avanture? Onda je sve u redu.

Audi tt 04

01Audi TT
Kada se ovaj automobil pojavio svi su bili zatečeni, pogotovo konkurencija. Da je Džems Din tada bio živ, sigurno bi ga kupio. Potpuno drugačiji od svih kupea te klase, ovaj automobil je bio pravi dizajnerski buntovnik. Taj svoj pomalo nestašni duh je potvrdio i nedugo po početku proizvodnje, kada se ispostavilo da postoji problem sa zadnjim oslanjanjem, što je izazvalo seriju udesa pri visokim brzinama. Audi je to brzo ispravio, tako da su danas svi polovnjaci u dorađenim, bezbednim verzijama, ali to nimalo ne utiče na imidž ovog buntovnika. A pošto je opšte poznato da sve devojke luduju za muškracima koje voze opasna prevozna sredstva kao što su motori, ili u našem slučaju Audi TT, da bi se na kraju udale za lika sa sigurnim poslom i karavanom, ovo je automobil koji zauzima prvo mesto liste top 10 automobila zbog kojih se isplati ostati singl. Samo nemojte da nas zovete kada saznate da vaš TT u gradu troši 14 umesto fabrički deklarisanih 7,5 litara benzina, ili kada vam u servisu kažu koja je cena popravke. Iskulirajte tu situaciju kao što bi to sasvim sigurno uradio i Džems Din.

Šta vi mislite, koji automobil smo izostavili, a koji je višak? Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.