Huawei P9 – Lajka u svetu komunikacija

Kvalitet izrade i dve kamere sa zadnje strane najnoviji Huawei P9 jasno distanciraju od konkurencije

Optiku novog Huawei P9 potpisuje brend Leica, što garantuje vrhunski kvalitet fotografija u svim svetlosnim uslovima

Huawei je odavno postao brend na koji mora ozbiljno da se računa, a najnoviji model P9 celoj priči daje dodatnu težinu. Novitet poseduje 2.5D staklo i kućište od aluminijuma koji se koristi u avio industriji, dok su ivice obrađene dijamantom. Verzija od 64 GB ima takozvanu Haze Gold završnicu koja je rezervisana samo za najsofisticiranije uređaje. Novi P9 poseduje ekran od 5.2 inča, visoke 1.080p rezolucije i 2.5 GHz 64-bitni procesor. Baterija od 3.000 mAh pruža autonomiju od dva dana uz standardno korišćenje.

huawei 1

Huawei je predstavio i model P9 Plus, sa dijagonalom ekrana od 5.5 inča i dugotrajnijom baterijom od 3.400 mAh, a opcija brzog punjenja omogućava da se za samo deset minuta baterija dopuni za narednih šest sati razgovora! Oba modela poseduju i trostruku antenu, dizajniranu za brzo povezivanje na Wi-Fi mrežu gde god da se nalaze. Takođe, i P9 i P9 Plus štite podatke korisnika uz pomoć najnovije tehnologije očitavanja otiska prsta, koja daje visok nivo bezbednosti.

huawei

Ono što oba modela izdvaja od konkurencije su dve kamere, jedna RGB, odnosno u boji, a druga crno-bela. RGB kamera novog P9 specijalizovana je u pravljenju fotografija u boji, dok je monohromatska kamera idealna za isticanje detalja, što je posebno korisno u uslovima sa malo svetla. Postoje Standard, Vivid Colors i Smooth Colors režimi snimanja, a kvalitet optike potpisuje nemačka Leica.