Odštampajte ovu stranicu
Nikon DL - Džepni profesionalac
Fotografije: Nikon

Nikon DL - Džepni profesionalac

Nikon je nedavno predstavio novu paletu od tri fotoaparata koji nose oznaku DL, a mi ovaj put izdvajamo verziju sa oznakom 24-85, koja je ujedno najpraktičnija i najjeftinija.

Koga zanima, aparat pravi fotografije rezolucije 20 megapiksela

Oznaka upućuje na raspon objektiva, preveden u format od 35 milimetara, koji pokriva sve od širokog ugla za snimanje pejzaža, pa do blagog telefoto položaja, pogodnog za pravljenje portreta. Relatvno veliki senzor i širok otvor blende doprineće lakom zamućenju pozadine prilikom slikanja portreta, koji će zahvaljujući tome uzgledati profesionalnije. Objektiv na širokom položaju ima otvor blende 1.8, dok se na telefoto položaju „zamračuje” na veoma prihvatljivih 2.8. Koga zanima, aparat pravi fotografije rezolucije 20 megapiksela.

DRIVEin magazin. Supported by SAT Media Group
Ni jedan deo sajta ne može biti kopiran kako u celosti tako ni delom.
DriveIn online magazine i sajt su pod autorsko-pravnom zaštitom, te svako neovlašćeno korišćenje od strane trećih lica predstavlja krivično delo.
Za svako korišćenje intelektualne svojine (logo, grafika, tekst, fotografije), potrebno je pismeno zatražiti i dobiti odobrenje od strane ovlašćenog lica.