Olympus PEN-F – Vesele šezdesete
Fotografije: Olympus

Olympus PEN-F – Vesele šezdesete

Najnoviji Olympus PEN-F inspirisan je istoimenim aparatima koji su se proizvodili još tokom šezdesetih godina, a koji su negovali iste osobine – male dimenzije i vrhunski kvalitet

Za razliku od prethodnih modela koji su koristili eksterno elektronsko trazilo koje se montira na stopicu za blic, PEN-F ima ugrađeno tražilo sa ekranom visoke rizolucije od 2,36 miliona tačaka

Predstavnici Olimpusa su očigledno čuli za izreku da je istorija učiteljica života, i ozbiljno je shvatili. Jer kako drugačije objasniti pojavu najnovijeg aparata sa izmenljivim objektivima koji nosi oznaku PEN-F. Ovaj model se snažno dizajnerski oslanja na modele iz prošlosti, ali to ne treba da vas zavara, jer ispod klasične spoljašnjosti se krije najsavremenija tehnologija.

Olympus-PEN-F
 

Ovo je prvi Olimpus fotoaparat ovog tipa koji ima potpuno novi senzor od 20 megapiksela. Kao i svi modeli ove kompanije, senzor ima i ulogu stabilizacije slike, što znači da je optička stabilizacija za lakše fotografisanje kada ponestane svetla, dostupna sa bilo kojim objektivom.

{SLIDESHOW}

interval=0

directory=lifestyle/2016/01/olympus/

Olympus-PEN-F_1.jpg= 

Olympus-PEN-F_3.jpg= 

Olympus-PEN-F_4.jpg= 

{/SLIDESHOW}

Za razliku od prethodnih modela koji su koristili eksterno elektronsko trazilo koje se montira na stopicu za blic, PEN-F ima ugrađeno tražilo sa ekranom visoke rizolucije od 2,36 miliona tačaka. Pored njega fotke mogu da se komponuju i pregledaju preko troinčnog displeja rezolucije od milion tačaka, koji se rotira u svim pravcima, a osetljiv je i na dodir. Aparat nema ugrađen blic, ali se eksterni isporučuje u pakovanju.

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste