SONY - Bravo za Sony BRAVIA
Fotografije: Sony

SONY - Bravo za Sony BRAVIA

Ono što je nekada bila oznaka Trinitron, danas je definitiovno Bravia. Soni je oduvek bio sinonim za kvalitetnu i prestižnu kućnu tehniku, a ni najnoviji Bravia 4K HDR televizor nije izuzetak. Većinu novijih modela 4K BRAVIA televizora odlikuje i podrška za HDR tehnologiju. Ova inovativna tehnologija omogućava prilagođavanje raznovrsnih sadržaja većem dinamičkom opsegu osvetljenja nego Standard Dynamic Range, čime se ostvaruje spektakularan kontrast i reprodukcija boja.

Bravia XD93 televizori poseduju novi rešetkasti sistem sa pozadinskim osvetljenjem Slim Backlight Drive koji je do sada bio dostupan samo na uređajima sa Full Array LED pozadinskim osvetljenjem. Uz X-tended Dynamic Range PRO tehnologiju, ovaj sistem prilagođava pozadinsko osvetljenje sa ciljem reprodukcije jarkih nijansi boja i dubljih nijansi crne, i postiže tri puta širi opseg osvetljenosti nego konvencionalni LED televizori. Ova tehnologija precizno upravlja izvorom osvetljenja u svakom delu prikaza, pri čemu dizajn uređaja ostaje tanak.

Sonz Bravia TV 01

Koncept dizajna „Isečak života“ podrazumeva čiste, geometrijske oblike i elegantne detalje u boji šampanjca i srebra. Sofisticirani dizajn, koji se savršeno uklapa u svaki savremeni enterijer, dodatno je naglašen ekranom čije su ivice gotovo nevidljive, kao i novim rešenjem za kablove koje ih drži van vidokruga, pa televizor izgleda podjednako elegantno posmatran i sa prednje i sa zadnje strane. Zahvaljujući jedinstvenom nosaču, uređaj je moguće postaviti toliko blizu zidu da izgleda kao da je u ravni sa njim.

Sony Android televizori poseduju eksluzivnu Content Bar funkciju koja korisnicima nudi mogućnost brzog, direktnog i intuitivnog pristupanja sadržajima. Na raspolaganju je i servis Google Play koji otvara veliki svet aplikacija, igara i drugih zabavnih sadržaja na velikom ekranu, pri čemu za pristupanje aplikacijama preko mreže nije potrebna povezanost sa antenom.