Sony PS-HX500 gramofon – Živeo vinil!
Fotografije: Sony

Sony PS-HX500 gramofon – Živeo vinil!

Gramofonske ploče, one užasne audio kasete s kojima smo svi dugo živeli, pa kompakt diskovi, USB flash memorije, pa YouTube, a zahvaljujući kompaniji Sony i gramofonu PS-HX500, ponovo možemo da se vratimo pločama od vinila. I to ne bez razloga! Model PS-HX500 je prvi gramofon na svetu koji nudi opciju konvertovanja kolekcije ploča u digitalne datoteke sa kvalitetom audio sadržaja visoke rezolucije.

Ovaj gramofon odlikuje pogon preko kaiša sa motorom sa dve brzine, dok je svaka komponenta uređaja dizajnirana sa ciljem da pruži vrhunski kvalitet zvuka. Prava ručica sa iglom pozicioniranom na centralnoj osi obezbeđuje odličan balans zvuka, dok integrisana okrugla zvučnica umanjuje rezonanciju i postiže čistu reprodukciju. U sklopu ručice su i uređaj protiv klizanja i sistem za automatsko pozicioniranje igle, dok MM kertridž omogućava jednostavno podešavanje pritiska igle. Akustično kućište od 30mm izrađeno je od drveta visoke gustine sa gumenom podlogom debljine 5mm i četiri izolatorske nožice.

{SLIDESHOW}

interval=0

directory=lifestyle/2016/01/sony-gramofon/

Sony-gramofon-05.jpg= 

Sony-gramofon-01.jpg= 

Sony-gramofon-02.jpg= 

Sony-gramofon-03.jpg= 

{/SLIDESHOW}

Za one koji žele da uživaju u analognom zvuku i u pokretu, gramofon PS-HX500 poseduje DSD konvertor koji nudi opciju kopiranja omiljenih analognih pesama na kompjuter u vidu digitalnog fajla, do kvaliteta audio sadržaja visoke rezolucije. Time je omogućen ugođaj slušanja prepoznatljivog zvuka sa vinila i preko računara, prenosivog muzičkog plejera, pa čak i u kolima. Uređaj takođe omogućava povezivanje sa eksternim pojačalom preko integrisanog fono pretpojačala.
Za još više kreativnih mogućnosti, na raspolaganju je i PC softver koji se može preuzeti onlajn i koji nudi konverziju sadržaja sa ploče u audio fajlove visoke rezolucije. Nakon povezivanja gramofona sa računarom, proces prebacivanja je veoma jednostavan, a pesme se kasnije mogu obraditi, imenovati ili montirati. PS-HX500 gramofon će biti dostupan u Evropi od aprila 2016. godine po ceni od približno 500 EUR.

close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste