Tamara Jokić - Fado zvezda iz Srbije

Rođena u Valjevu 1990. godine, Tamara Jokić je diplomirala španski i portugalski na Filološkom fakultetu u Beogradu, ali su je ljubav prema muzici i pevanju odveli do Bostona i stipendije na Berkli koledžu, jednom od najprestižnijih muzičkih obrazovnih institucija u svetu

mercedes gla 02

Njena internacionalna muzička karijera dobila je zamah poslednjih godina koncertima u Madridu, Beogradu, Ljubljani i Bostonu, a u martu prošle godine nastupila je i u jednoj od najprestižnijih dvorana na svetu, u Karnegi Holu u Njujorku. Kao potvrda uspeha usledio je i ugovor s portugalskim ogrankom muzičke kuće Sony Music Entertainment za koju sprema prvi album.

Posvećena mediteranskoj kulturi, muzici i jezicima, Tamara se bavi i muzičkim istraživanjem mediteranskog muzičkog nasleđa, od Iberijskog poluostrva, Balkana i Bliskog istoka, do severa Afrike, zahvaljujući čemu je postala i dobitnica nagrade Instituta za Mediteransku muziku bostonskog koledža. Iako joj je muzika do odlaska na Berkli bila samo hobi, danas je jasno da se pred njom nalazi ozbiljna karijera.

KOMPLETAN TEKST


Naslovna DriveIn 35