Džek Dimič - Odrastao sam uz miris benzina

Kada je sredinom devedesetih stigao u Njujork, Željko Dimić je imao tridesetak godina, 26 dolara u džepu i san da postane glumac. Krenuo je iz rodne Bosanske Dubice, preko Beograda i bezuspešnog pokušaja da se tu 1992. godine upiše na Fakultet dramskih umetnosti, zatim Švedske i Praga gde je bio samo jedan od emigranata iz ratom razorene zemlje, pa sve do SAD gde je ušao s tuđim pasošem.

Opel 02

„Bolje od majke otići ako nema mlijeka, pa probati kod maćehe“, izjavio je svojevremeno u jednom od intervjua.

Željko danas ima 54 godine, scensko ime Džek Dimič i skoro 90 uloga u filmovima, na TV-u i pozorištu. Reklo bi se da je uspeo. Ali, za Željka, ili Džeka, uspeh je nezavršena stvar,  a kako kaže za DriveIn: „Najveći neuspeh bi mi bio da stanem“.

Publici s ovih prostora najviše je poznat iz američkih TV serija „Law & Order“ i „CSI“, mada na spisku ima još sijaset uloga u  isto tako ozbiljnim produkcijama. Na maternjem jeziku igrao je u filmovima „Turneja“ Gorana Markovića, „Srpski ožiljci“ Vladimira Rajčića, „Travelator“ Dušana Milića“, „Volja sinovljeva“, Nemanje Ćeranića, te ponovo TV serijama „Konak kod Himlije“, gde igra oficira američke mornarice, „Državni službenik“ Predraga Antonijevića....

KOMPLETAN TEKST


Naslovna 34 320