Izaberite pravo vino uz roštilj

Uz ćevape, kobasice, krilca, pljeskavice, krmenadle, vešalice, grilovano povrće i druge roštiljske adute, mnogi ne mogu ništa drugo ni da zamisle do krigle ledenog (pa čak i mlakog) piva. Generalno, pivo služi da ispere nepce i pripremi ga za nalete…

Njeno veličanstvo – kobasica

Specijalitet ili brza hrana? Većina će dati potpuno pogrešan odgovor, da su kobasice brza hrana. Mogu da budu i to, ali uz brižljivu pripremu, one su prvoklasan specijalitet.

Sake: piće bogova i ratnika

Jedan od neodvojivih elemenata duge i bogate istorije Japana je takozvano „pirinčano vino”, piće zvano sake. Istorijat mu se može pratiti do trećeg veka nove ere i čak se spominje u zbirci mitova po imenu Kodžiki, najstarijem istorijskom tekstu ove…

Sakura: Betonsko gnezdo urbanih samuraja

Kad šetate Beogradom od Brankovog mosta ka kuli Nebojši, i taman pomislite kako ekskluzivnih restorana koji su se tu nanizali jedan do drugog više nema, da su u ostatku tzv. „Beton hale“ samo napuštena skladišta, a ono veliki napis –…

Kratak vodič kroz viski

Hiljadu devetsto pedeset i treće godine u Americi, Amos Milburn je izdao pesmu pod nazivom „Jedan burbon, jedan skoč, jedno pivo” („One bourbon, one scotch, one beer”), poznatiju u kasnijoj izvedbi bluz-rok gitariste Džordža Toroguda.

10 vinskih zapovesti

Ako bi postojalo 10 vinskih zapovesti, koje bi one bile? Saznajte da li se pridržavate najvažnijih principa koji će vam omogućiti da sagledate svu raskošnu lepotu vina.

Maslinovo ulje na dlanu

Masline spadaju u najstarija živa bića na zemlji. Tako čuvene „sestre” u oblasti Batroun u Libanu broje oko 6.800 godina, jedna „starica” na Kritu ima između dve i 5.000 godina, a ima ih u Portugalu i na Siciliji koje nisu…
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste