Sladoled - Ledeno zadovoljstvo

Iako se još Neron tokom vrelih letnjih dana gostio mešavinom leda i voćnih sokova, prvi pravi recept za sladoled u Evropu je stigao iz Kine oko 1295. godine. Veruje se da ga je sa svojih putovanja doneo svetski trgovac i…

Kraft piva - Pivo, ali sa stilom

Ko kaže da to nije moguće? Zahvaljujući malo entuzijazmu pojedinih pivoljubaca, malo dobrom poslovnom instinktu, ponuda piva u Srbiji počela je poslednjih godina konačno da poprima pristojne oblike

Pun Ambar

Jedna od dobitnih kombinacija u pokeru zove se Full House ili „pun ambar”. Restoran Ambar u beogradskoj Beton hali, uveliko je pun, ponude i gostiju, ma koliko se „ambaraši” trudili da ostanu neprimećeni.

Pizza - Savršen krug

Koliko puta ste bili u dilemi – hoćemo u „mek“ ili na picu? Idite na picu, ako ništa drugo, svaki zalogaj će biti protkan istorijom koja seže do antičkih vremena

Izaberite pravo vino uz roštilj

Uz ćevape, kobasice, krilca, pljeskavice, krmenadle, vešalice, grilovano povrće i druge roštiljske adute, mnogi ne mogu ništa drugo ni da zamisle do krigle ledenog (pa čak i mlakog) piva. Generalno, pivo služi da ispere nepce i pripremi ga za nalete…

Njeno veličanstvo – kobasica

Specijalitet ili brza hrana? Većina će dati potpuno pogrešan odgovor, da su kobasice brza hrana. Mogu da budu i to, ali uz brižljivu pripremu, one su prvoklasan specijalitet.

Sake: piće bogova i ratnika

Jedan od neodvojivih elemenata duge i bogate istorije Japana je takozvano „pirinčano vino”, piće zvano sake. Istorijat mu se može pratiti do trećeg veka nove ere i čak se spominje u zbirci mitova po imenu Kodžiki, najstarijem istorijskom tekstu ove…
close

Prijavite se i saznajte prvi!

sve o novom broju DriveIn magazina!

U svakom trenutku se možete odjaviti sa liste